Yardımcı Kitap
|
Altunışık, Remzi,Recai Coşkun, Serkan Bayraktarolu, Engin Yıldırım, Diğerleri, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri SPSS Uygulamalı, Sakarya Kitabevi, Sakarya, 2004
Arslantürk, Zeki: Araştırma Yöntem ve Teknikleri, Çamlıca Yayınları, İstanbul, 2004
Bailey, Kenneth D. (1987) Methods Of Social Research, The Free Press, New York, London
Balcı,Ali: Sosyal Bilimlerde Araştırma Yömtem , Teknik ve İlkeler, Pegem Yayınları, Ankara, 2009
Bolay, Süleyman Hayri, Felsefi Doktrinler Sözlüğü, Akçağ Yayınları, Ankara, 1996
Eryılmaz, Selami, Bilgisayar I-II. Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2005
Gökçe, Birsen: Toplumsal Bilimlerde Araştırma, Savaş Yayınları, Ankara, 1992
Gümüş, Ali (Editör ),Bilgisayar I-II Temel Bilgisayar Becerileri, Pegem Yayınları, Ankara, 2008
Karasar, Niyazi: Bilimsel Araştırma Yöntemi, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2002
Kesici, Tahsin ve Zahide Kocabaş,Ortaöğretim Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Kitapları, Milsan Basım San. A.Ş. 2009
Kurktan Bilgiseven, Amiran: Sosyal İlimler Metodolojisi, Filiz Kitabevi, İstanbul, 1982
Mayring, Philipp: Nitel Araştırmaya Giriş, çev:Adnan Gümüş ve M.Sezai Durgun, Baki Kitabevi Seyhan/Adana, 2000
Moser, Sır Claus And Graham Kalton, (1979) Survey Methots İn Social Investigation, Heineman Educational Boks, London
Sencer, Muzaffer, Yakut Irmak: Toplum Bilimlerinde Yöntem, Say Kitap Pazarlama, İstanbul, 1984
Yıldırım,Ali, Hasan Şimşek : Sosyal bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri, Seçkin Yayıncılık, Ankara, 2000
|
Dersin İçeriği
|
Bilim, bilimsel kavramlar ve yöntemler, elektronik ve yazılı kaynaklardan tarama yapma, araştırma projesi ve tez projesi hazırlama, tez yazım kuralları, tezin ana bölümleri, alt bölümleri, sayfa kenarlıkları, satır aralığı, dipnot ve kaynakça biçimleri, alıntı yapma, kaynakça yazım kuralları, bilimsel araştırmalarda rapor hazırlama ? gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır.
|