ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Antropolojıye Gırıs SOS105 GÜZ 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Klasik ve çağdaş Antropolojik teorik yaklaşımların arasındaki farkları tanımlar
    2- Doğanın ve kültürel çeşitliliğin insan üzerindeki etkisini özetler
    3-Biyolojik, kültürel ve toplumsal değişimi açıklamada Antropoloji biliminin önemini kavrar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Kemal Dil
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Yok
    Kaynaklar K 1. KOTTAK, C. P. (2001), Antropoloji: İnsan Çeşitliliğine Bir Bakış, Ütopya Yayınları, Ankara. K 2. KENNY G. M. and SMILLIE, K.(2017), Antropolojiye Giriş: Kültür ve Mekanlar, Dipnot Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK 1. ERIKSEN, T. H.(2009), Küçük Yerler Büyük Meseleler : Sosyal ve Kültürel Antropoloji, Birleşik Yayınları, İstanbul. YK 2. HAVILAND, W. A. (2002), Kültürel Antropoloji, Kaknüs Yayınları, İstanbul. YK 3. MAUSS, M. (2005), Sosyoloji ve Antropoloji, Doğu-Batı Yayınları, İstanbul. YK 4. ÖZBUDUN, S. (2005), Antropoloj: Kuramlar Kuramcılar, Dipnot Yayınevi, Ankara.
    Dersin Amacı Ders temel olarak Antropolojinin doğasını, alanını ve sınırlarını tanımlamayı, Hem klasik ve hem de çağdaş Antropolojik teorik yaklaşımların arasındaki farkları anlamayı, antropolojinin alt dalları hakkında ve bu dalların çalışma alanları hakkında yeterli bilgiler vermeyi, antropolojinin biyoloji, psikoloji, ve sosyoloji gibi diğer disiplinlerle nasıl bir bağ olduğunu göstermeyi, evrimci, yayılmacı ve yaratıcılık gibi temel teorik yaklaşımların insan yasamın tüm boyutlarını nasıl kapsadığını, doğanın ve kültürel çeşitliliğin önemini, dil ve kültür arasındaki ilişkinin önemini, bilimsel metot ve araştırma tekniklerinin anlaşılmasını, teknolojik değişimin toplumsal ve kültürel hayatımızı bizim bunları çalışma şeklimizi nasıl etkilediğinin anlaşılmasını amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği Ders temel olarak Antropolojinin doğasını, alanını ve sınırlarını tanımlamayı, Hem klasik ve hem de çağdaş Antropolojik teorik yaklaşımların arasındaki farkları anlamayı, antropolojinin alt dalları hakkında ve bu dalların çalışma alanları hakkında yeterli bilgiler vermeyi, antropolojinin biyoloji, psikoloji, ve sosyoloji gibi diğer disiplinlerle nasıl bir bağ olduğunu göstermeyi, evrimci, yayılmacı ve yaratıcılık gibi temel teorik yaklaşımların insan yasamın tüm boyutlarını nasıl kapsadığını, doğanın ve kültürel çeşitliliğin önemini, dil ve kültür arasındaki ilişkinin önemini, bilimsel metot ve araştırma tekniklerinin anlaşılmasını, teknolojik değişimin toplumsal ve kültürel hayatımızı bizim bunları çalışma şeklimizi nasıl etkilediğinin anlaşılmasını içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster