ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kurumlar Sosyolojisi SOS221 GÜZ 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bu dersi alan öğrenciler kurumlar sosyolojisinin konusunu ve önemini kavrar
    2-Bu dersi alan öğrenciler kurumlar sosyolojisinin konusunu ve önemini kavrar
    3-Kurumlar sosyolojisinin diğer sosyoloji disiplinleri ile olan ilişkisini öğrenir
    4-Kurumlar sosyolojisinin diğer sosyoloji disiplinleri ile olan ilişkisini öğrenir
    5-Kurumlar sosyolojisinin diğer sosyoloji disiplinleri ile olan ilişkisini öğrenir
    6-Kurumlar sosyolojisinin diğer sosyoloji disiplinleri ile olan ilişkisini öğrenir
    7-Kurumlar sosyolojisi hakkındaki farklı görüş ve kuramları analiz eder
    8-Kurumlar sosyolojisi hakkındaki farklı görüş ve kuramları analiz eder
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Şahin DOĞAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Akyüz, Hüseyin, Kurumlar Sosyolojisi, Tanımlar, Kuramlar Ve Uygulamalar, Siyasal Kitabevi, Ankara, 2008 Aydın, Mustafa, Kurumlar Sosyolojisi, Kadim Yayınları,3. Baskı, Ankara,2011
    Yardımcı Kitap Akyüz,Hüseyin, Eğitim Sosyolojisinin Temel Kavram Ve Alanları Üzerine Bir Araştırma, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları, İstanbul, 2001 Aydın, Mustafa, Siyasetin Sosyolojisi, Açılım Kitap, Pınar Yayınları, İstanbul, 2006 Barry, Norman P., Modern Siyaset Teorisi, Çevirenler,Mustafa Erdoğan, Yusuf Şahin, Liberte Yayınları, Ankara, 2004 Bottomore, Tom, Siyaset Sosyolojisi, , Erol Mutlu, Teori Yayınları, Ankara, 1987 Canatan, Kadir, Ergun Yıldırım, Aile Sosyolojisi. Açılım Kitap. İstanbul 2009. Demirkan, S. Y.ve diğerleri Boşanma Nedenleri Araştırması , T.C. Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Yayınları , Ankara, Haziran 2009 Doğan, İsmail, Eğitim Sosyolojisi, Nobel Yayın ve Dağıtım, Ankara, 2011 Ergun, Mustafa, Eğitim Sosyolojisi, Ocak Yayınları, Ankara, 1997 Heywood, Andrew, Siyaset, Çev :Buğra Kalkan (Edit), Bekir Berat Özüpek vd. , Adres Yayınları, Ankara 2006 Joneski, Thomas Vd, Siyaset Sosyolojisi:Devletler, Sivil Toplumlar Ve Küreslleşme,Çev:Ajdan Küçükçifçivd., Morrish,Ivor, The Sociology of Education: An Introduction, George Allen and Unwin Ltd, London, 1973 Phoneix Yayınları, Ankara, 2010 Tezcan, Mahmut, Eğitim Sosyolojisi, Ankara, 1997 Tezcan, Mahmut, Sosyolojik Kuramlarda Eğitim, Anı Yayıncılık, Ankara, 2005 Vergin, Nur, Siyasetin Sosyolojisi, Bağlam Yayıncılık, İstanbul, 2007 Yıldız, H. Dursun ve diğerleri Sosyo Kültürel Değişim Sürecinde Türk Ailesi, Proje Yürütücüsü, T.C. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu Yayınları 1 Ankara, Aralık 1992
    Dersin Amacı Kurumlar sosyolojisinin konusu, önemi, diğer sosyoloji disiplinleri ile olan ilişkisinin öğretilmesi. Kurumlar sosyolojisinin yapısı ve işlevlerinin öğretilmesi.
    Dersin İçeriği Kurum, kurumların özellikleri, kurumların yapısı ve işlevleri, toplumsal kurmlar hakkındaki değişik kuramlar, kurum olarak aile, eğitim, din, ekonomi, siyaset, boş zamanlar...
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster