ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    SEMİNER I TAR441 GÜZ 2+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarih bilimi ve tarih yazıcılığının kavrar.
    2-Tarihin bilgi kaynaklarını gösteren belgeler ile araştırmaları, özgün ve orijinal biçimiyle okuyup öğrenme ve araştırmalarda kullanma becerisi kazanır.
    3-Tarih bilinci kazanarak entelektüel deneyim edinir.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Araştırma Görevlisi Dr. Yalçın BAZNA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K-1: "Halil İnalcık, Osmanlı İmparatorluğu?nun Ekonomik ve Sosyal Tarihi, 1300-1600, cilt I. K-2: Çeşitli arşiv belgeleri. K-3: Halil İnalcık, ?Adâletnâmeler?, Belgeler, 2, TTK Yayınları, Ankara 1965, s. 49-145 K-4: Mustafa Akdağ, Türkiye?nin İktisadi ve İçtimai Tarihi, I-II. K-5: Özer Ergenç, ?Osmanlı Klasik Dönemindeki Eşrâf ve A?yân Üzerine Bazı Bilgiler?, The Journal of Ottoman Studies, III (Osmanlı Araştırmaları, III), İstanbul 1992, s.105-118.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrenciye çeşitli ana kaynakların ve belgelerin doğru okunması sağlandıktan sonra, ilgili belgeden bilgi üretme yollarını kavratmaktır.
    Dersin İçeriği Bu derste, çeşitli ana kaynaklar ve arşiv belgeleri okunmaktadır. Ardından okunan bu belgelerin tahlilinin nasıl yapılacağı üzerinde durulmakta; son olarak da belgelerdeki verilerin tarih bilgisine nasıl dönüştürüleceği anlatılmakta ve bununla ilgili yazı denemeleri yapılmaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster