ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İdari Coğrafya COG424 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Başlıca yönetim birimleri ile yönetim birimlerinin iyi idare edilebilmesi için gerekenleri kavrar
    2-Mekanın yönetiminde ve yönetim birimlerine ayrılmasında coğrafi özelliklerin etkisini açıklar
    3-Geçmişten günümüze çeşitli yönetim birimlerinin Türkiye ve Dünyadaki genel özellikleri ile benzer ve farklı yönlerini yorumlar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Okan Türkan
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Özçağlar, A., 2011, İdari Coğrafya, Ümit Ofset Matbaacılık, Ankara Özçağlar, A., 1997, Türkiye?de Belediye Örgütlü Yerleşmeler (Kasabalar-Şehirler), Ankara, Gözübüyük, A.Ş.- Erdem, M.B., 1992, Türkiye?nin İdari Yapısı. AÖF.Yay., Eskişehir Gözübüyük, A. Ş., 1967, Türkiye?de Mahalli İdareler. T.O.D.A.İ.E. Yay., Ankara Geray, C.- Keleş, R. - Hamamcı, C., 1995, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Araştırması. Türk Belediyecilik Derneği-Konrad Adenauer Vakfı Yay., Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı As the geographic features of the space management related issues that have and to grasp the way in which the results.
    Dersin İçeriği Administrative units, settlement, temporary settlement, permanent settlement concepts Villages, towns, cities and criteria The village, parish, district, provincial, and the hierarchy of concepts City, county, district and village authorities and areas of responsibility Relationships and responsibilities between central government and local government Planning the use of administrative geography Region to benefit from creating administrative geography Metropolitan municipalities, and the laws of metropolitan municipalities in Turkey Central districts and related organizations Statistical relationships between the concepts of administrative units Regions with the disputes between the administrative units Methods to be used with the resolution of conflicts between geographical regions of Administrative Units Development of administrative structures from Ottomans to Turkey Republic Administrative structures in various countries around the world
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster