ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Bilgi Yönetimi BBY210 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kurum ve kuruluşlar için bilgi yönetiminin önemini tartışır.
    2-Bilgiye dayalı yönetimin avantajlarına hakimdir
    3-Kurum ve kuruluşlar için bilgi yönetim sistemlerini projelendirir uygulamaya geçirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Ali Akkaya
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Tiwana, Amrit. Bilginin Yönetimi.?Çev. Elif Özsayar. İstanbul: Dışbank, 2003. 2. Barutçugil, İsmet. Bilgi yönetimi. İstanbul: Kariyer, 2002.
    Yardımcı Kitap 1. Bilgi yönetimi. İstanbul: MESS, 1999. 2. Davenport, H. Thomas and Laurence Prusak. İş dünyasında bilgi yönetimi: kuruluşlar ellerindeki bilgiyi nasıl yönetirler. Çev. Günhan Günay. İstanbul: Rota Yayın, 2001. 3. Öğüt, Adem. Bilgi çağında yönetim. Ankara: Nobel, 2001.
    Dersin Amacı Kurum ve kuruluşlar için bilgi yönetim sistemi tasarlama, kurma ve yürütme becerisi kazandırmayı içerir.
    Dersin İçeriği Ders kapsamında bilginin güç unsuruna dönüşmesi ve bilgi toplumunun asıl yönlendiricisi olabilmesi için yönetilebiliyor olmasının önemi ve gerekliliği ele alınır. Bu kapsamda bilgi yönetim modelleri üzerinden bilginin yönetilmesi süreçleri tanıtılır ve bu süreçlerin bireysel ve kurumsal bilginin değerini korumadaki misyonuna değinilir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster