ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Elektronik Yayıncılık BBY214 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Elektronik kaynakların türlerini ve uygulamalarını tanımlar.
    2-Kütüphanelerde elektronik kaynakları yönetir ve düzenler.
    3-Elektronik kaynakları kullanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Kasım BİNİCİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Binici, K. (2017). E-Kitap ve Kütüphanecilikte Düşündürdükleri. H. Odabaş ve M. A. Akkaya (Ed.), Bilişim Teknolojilerinin Bilgi Merkezlerine ve Hizmetlerine Etkileri içinde (ss. 181-204). İstanbul: HiperLink.
    K2. Binici, K. (2018). Yayıncı olarak halk kütüphaneleri. Halk Kütüphaneleri Geçmişten Geleceğe Yönelimler ve Yeni Roller içinde (ss. 283-306). İstanbul: Hiperyayın.
    K3. Heiland, D. (2019). Sigil User Guide: The EPUB Editor. https://github.com/Sigil-Ebook/sigil-user-guide/releases adresinden erişildi.
    K4. Kirchhoff, A. (2012). E-book Preservation Business and Content Challenges. S. Polanka (Ed.), No Shelf Required 2: Use and Management of Electronic Books içinde (ss. 71-91). Chicago, IL, USA: ALA Editions.
    K5. The Library Publishing Coalition Directory Committee. (2020). Library Publishing Directory 2020. https://librarypublishing.org/wp-content/uploads/2020/02/library_publishing_directory_2020.pdf adresinden erişildi.
    K6. Vural, A. (2009). Adım adım yayıncılık: kendi kendine yayıncılık. İstanbul: Elit kültür.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Dersin amacı öğrencilere elektronik yayıncılığı tanıtmak ve bilgi merkezlerinde elektronik yayıncılığın denetim ve kullanımını öğretmektir.
    Dersin İçeriği Bu ders kapsamında elektronik yayıncılık türleri ve uygulamaları ile yayın türü kapsamında yayınlama süreci ve teknikleri ele alınacaktır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster