ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Bilgi Merkezlerinde Coğrafi Bilgi Sistemleri BBY320 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Coğrafi bilgi sisteminin (CBS) temel kavramlarını bilir, bilgi ve belge yönetim alanında onu uygular.
    2-Veri toplama ve veri giriş yöntemlerini sınıflandırır.
    3-Bilgi merkezlerinde coğrafi bilgi sisteminin gerekliliğini tartışır.
    4-CBS`nin uygulama alanlarına örnekler verir.
    5-CBS ile yapılmış çalışmaları yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Burcu umut ZAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Yomralıoğlu, T. (2000). Coğrafi Bilgi Sistemleri: Temel Kavramlar ve Uygulamalar, 5.Baskı (2009), s.480, ISBN 975-97369-0-X, İstanbul.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, herhangi bir projede coğrafi bilgi sistemlerinin kullanımını sağlayacak fikirlerin ve becerilerin geliştirilmesini sağlamaktır. Çeşitli proje örnekleri ile veriden, ürüne geçiş süreci ve doğruluk analizi derste tartışılacak, tartışmalar uygulamalar ile de desteklenerek CBS proje yönetim süreci açıklanacaktır. Öğrencilerin, bu dersi aldıktan sonra, projelerde kullanabilecekleri verileri ve coğrafi bilgi sistemi yazılım fonksiyonlarını seçme; verileri, süreci ve sonuçların doğruluğunu yorumlama, süreci uygulama konusunda bilgi birikimine sahip olacaklardır.
    Dersin İçeriği Coğrafi bilgi sistemlerinin kullanımını sağlama, CBS proje yönetim süreci açıklama, CBS Teknikleri ve teknolojileri öğretme, CBS veri kaynakları tanıtma, Üst veri ve veri tabanları öğrenme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster