ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Giriş Sayısal Coğrafi Bilgi CBS tanımı CBS`nin bileşenleri
    2 Giriş CBS uygulama alanları CBS ile ilişkili disiplinler CAD/CAM sistemleri Tarihsel perspektif
    3 Veri Girişi CBS için verinin önemi Mevcut grafik veya görüntülerin kullanılması ile veri girişi Elle sayısallaştırma Otomatik veya yardımlı sayısallaştırma
    4 Veri Girişi Gerçek zamanlı sayısal veri Mevcut sayısal veri
    5 Coğrafi Konumlandırma Dünya Koordinat Geometrisi Üç Boyutlu Sistemler Düzlem Koordinat Sistemleri
    6 Harita Projeksiyonları Harita Projeksiyonları ve CBS ile ilişkisi Projeksiyon Yüzeyleri
    7 Harita Projeksiyonları Bozulmalar Uygun Harita Projeksiyonunun Seçimi
    8 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri (VTYS) Veri Yönetimi Kavramları VTYS?nin avantajları Veri Taslakları
    9 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri (VTYS) Veri Modellerinde Mantık İlişkisel Veri Tabanı Yönetim Sistemleri (İVTYS) Veri Normalizasyonu
    10 Mekansal Verinin Sunumu ve Organizasyonu Vektör Veri Modelleri Hücresel Veri Modelleri
    11 Mekansal Verinin Sunumu ve Organizasyonu Vektör ve Hücresel Veri Modelleri Arasındaki Dönüşüm Mekansal Veri Organizasyonu Özelliklerin Simgeleştirilmesi
    12 Mekansal ve Öznitelik Verilerinin Bütünleşik Analizi Düzeltme/Sınflama/Genelleme, Ölçümler Bindirme Analizleri Ağ Analizleri Komşuluk Analizleri
    13 Mekansal ve Öznitelik Verilerinin Bütünleşik Analizi Fiziksel ve Çevresel Süreçlerin Modellenmesi Beşeri Süreçlerin Modellenmesi Karar Verme Süreçlerinin Modellenmesi
    14 Mekansal ve Öznitelik Verilerinin Bütünleşik Analizi Veri Kalitesi ve Hatalar CBS`de Hata Kaynakları Hataların Yönetimi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster