ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yazma ve Nadir Eser Kütüphaneciliği BBY220 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türk-İslam yazma eserleri ve bunların fiziksel ve sanatsal özelliklerini özelliklerini sıralar
    2-Batı ve Türk yazmalarının özelliklerini karşılaştırır.
    3-Nadir eserlere ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini yorumlar
    Ön Koşul yok.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğrt. Üyesi Hilal ÇİFTÇİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları yok.
    Kaynaklar Yazma ve Eski Basma Kitapların Tasnif ve Fişleme Kılavuzu ve İslam Dini İlimleri Tasnif Cetveli, Maarif Vekaleti. Duman, Hasan, El Yazmaları Dünyasında Türkiye?nin Yeri
    Yardımcı Kitap -Dağdelen, İ., Türkmen, H., Ulu,N. (2005). Nail Bayraktar?a armağan. İstanbul: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı. -Erünsal, İ. (1988). Türk Kütüphaneleri tarihi II: Kuruluşundan Tanzimata kadar Osmanlı Vakıf Kütüphaneleri. Ankara: Atatürk Kültür DTYK. -Küçük, M.E. (1999). Türkiye`de yazma eserler sorunu ve çözüm önerileri. Türk Kütüphaneciliği, 13(1), 40-49. -Soydal, İ., Alır, G., Özkaramanlı, E. (1999). Yazma katalogları ve TÜYATOK: Sorunlar ve çözüm önerileri. In Ö. Bayram et al. (Eds.), Bilginin Serüveni: Dünü, Bugünü ve Yarını. Türk Kütüphaneciler Derneği`nin 50.Yılı Uluslararası Sempozyum Bildirileri, 17-21 Kasım, Ankara (pp. 257-277). Ankara : Türk Kütüphaneciler Derneği.
    Dersin Amacı Yazma eserlerin genel özelliklerinin tanımlanarak kataloglanmasına ilişkin bilgilerin açıklanması ve ülkemizdeki yazma eser kütüphaneleri hakkında bilgiler verilmesi.
    Dersin İçeriği Osmanlıca yazma eserlerin genel özellikleri ve kataloglanması hakkında bilgi sahibi olmak. Ülkemizdeki yazma eser kütüphaneleri hakkında bilgi sahibi olmak.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster