ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İlk Anadolu Yerleşimleri I ARK117 GÜZ 2+0 Üniversite S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Anadolu mimarlığının kronolojik gelişimini inceler.
    2-Anadolu seramik gelenekleri kronolojik bir şekilde ifade eder.
    3-Anadolu ve çevre kültür bölgeleri arasındaki ilişkileri yorumlar ve ticari ilişkileri bu etkileşim üzerindeki etkilerini analiz eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Nursel ASLANTÜRK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Hrouda, B., Der Alte Orient, Geshichte und Kultur des alten Vorderasiens, München, 1991. Mogens, L., The Old Assyrian City-State and its Colonies, Copenhagen, 1976.
    Yardımcı Kitap Şahoğlu, V., and P. Sotirakopoulou (ed.), Karşıdan Karşıya: M.Ö. 3. Bin`de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu, İstanbul, 2011. Düring, B., The Prehistory of Asia Minor. From Complex Hunter Gatherers to Early Urban Societies, Cambridge, 2011. Veenhof, K. R. and Eidem, J., Mesopotamia. The Old Assyrian Period. OBO 160/5 2008. Duru, R., Kuruçay Höyük I, Ankara, 1994. Özdoğan, M., ve N. Başgelen (Ed.), Türkiye`de Neolitik Dönem Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul, 2007.
    Dersin Amacı Dersin amacı, Anadolu`nun en erken yerleşmelerinden itibaren MÖ 2. Bin sonuna kadar Anadolu Arkeolojisini öğrencilere aktarmaktır.
    Dersin İçeriği Anadolu`da tespit edilen Seramik Öncesi Neolitik yerleşmelerden M.Ö. 2. Bin yıl sonuna kadar gelişen kültürel süreç irdelenecektir. Arkeolojik veriler ışığında her dönem kendi içinde değerlendirilerek, insanlığın gelişimi genel hatlarıyla tanıtılacaktır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster