Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Bitki dokuları: Örtü doku, epidermis, stoma ve tüy tiplerinin farklı bitki örneklerinin vejetatif ve generatif organlarından alınacak kesitlerle hazırlanacak preparatların mikroskopta incelenmesi ve çizimlerinin yapılması
|
|
2
|
Bitki dokuları: Salgı doku ve iletim dokusu tiplerinin farklı bitki örneklerinden hazırlanacak preparatlarla mikroskopta incelenmesi ve çizimlerinin yapılması
|
|
3
|
Bitki organları: Kök, gövde, yaprak morfolojisi ve anatomisinin genel olarak farklı bitki örneklerinde incelenmesi ve çizimlerinin yapılması
|
|
4
|
Bitki organları: Çiçek, meyve, tohum morfolojisi ve anatomisinin genel olarak farklı bitki örneklerinde incelenmesi ve çizimlerinin yapılması
|
|
5
|
Hayvansal organizmalarda doku tiplerinin hazır preparatlardan mikroskopta incelenmesi ve çizimlerinin yapılması;hayvanlarda segmentasyon ve hayvan organlarının maket ve müze örnekleri üzerinden görülmesi ve çizimlerinin yapılması
|
|
6
|
Sindirim, dolaşım sistemleri, gaz alış verişi (solunum) ve ilgili hayvansal organların diseksiyonu, kan preparasyonu, kan grubu tayini
|
|
7
|
boşaltım sistemi, iskelet -kas sistemi, endokrin sistem, üreme sistemi ve ilgili hayvansal organların diseksiyonu
|
|
8
|
Prokaryot hücre yapısı, şekillerine göre Bakteri çeşitleri. Farklı bakteri türlerinin immersiyon yağı kullanılarak 100 X objektifle incelenmesi ve çizimlerinin yapılması
|
|
9
|
Alg, mantar ve liken örneklerinin makro ve mikroskobik incelenmesi, yaşam döngüleri ve çizimleri
|
|
10
|
Ciğerotu, karayosunu ve eğrelti örneklerinin makro ve mikroskobik incelenmesi, yaşam döngüleri ve çizimleri
|
|
11
|
Tohumlu bitkiler: Gymnospermae örneklerinin incelenmesi
|
|
12
|
Tohumlu bitkiler: Angiospermae örneklerinin incelenmesi
|
|
13
|
Omurgasız hayvan örneklerinin incelenmesi, diseksiyonu ve çizimleri
|
|
14
|
Omurgalı hayvan örneklerinin incelenmesi, diseksiyonu ve çizimleri
|
|