ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ekolojinin Temel İlkeleri BİY130 BAHAR 2+0 Üniversite BD 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ekolojiyi tanımlar.
    2-Ekolojinin, ilgili diğer bilim dalları ile ilişkisini söyler.
    3-Temel ekolojik terimleri tanımlar.
    4-Abiyotik ve biyotik faktörleri örnekler vererek anlatır.
    5-Bir ekosistemdeki besin zincirini örnekleriyle birlikte yazar.
    6-Beslenme ve yaşam şekillerine göre canlı gruplarından örnekler verir.
    7-Ekosistem tiplerini maddeler halinde yazar.
    8-Günümüzde ve yakın gelecekteki ekolojik sorunlara karşı çözüm önerileri sunar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Tamer KEÇELİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Kocataş, A. (2014). Ekoloji Çevre Biyolojisi. 13. Baskı, DORA, ISBN: 978-605-4798-86-5, 597 s., Bursa. K2. Gökmen, S. (Ed.). (2011). Genel Ekoloji, Nobel Yayın Dağıtım, ISBN: 978-605-5426-36-1, 475 s., Ankara. K3: Odum, E.P. & Barrett, G.W. (2008). Ekoloji?nin Temel İlkeleri (Beşinci Baskıdan Çeviri, Çeviri Editörü: Kani Işık, Ph.D.), Palme Yayıncılık, ISBN: 978-9944-341-74-5, 624 s., Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Açıkgöz, E. ve Arcak, S. (Eds). (2011). Ekoloji ve Çevre Bilgisi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları. YK2. Kılınç, M. & Kutbay, H.G. (2008). Bitki Ekolojisi, Geliştirilmiş ikinci baskı. Palme Yayıncılık, ISBN: 975-8624-23-0, 490 s., Ankara.
    Dersin Amacı Ekolojinin tanımı, ekolojik terimler ve kavramlar, ekolojik döngüler, besin zinciri, ekosistem tipleri, temel ekoloji ilkeleri, biyocoğrafya, çevre biyolojisi, çevre koruma, biyotik ve abiyotik faktörler, ekolojik ilişkiler, insanlığın ekolojik problemleri, doğa ve biyoçeşitliliği korumanın sürdürülebilir kalkınma ile ilişkisinin öğretilmesidir.
    Dersin İçeriği Ekolojinin tanımı ve konusu, ekolojik kavramlar, ekolojik faktörler, ekolojik ilişkiler, beslenme ve yaşam şekilleri, ekosistem tipleri, popülasyon, komünite, biyom, madde çevrimleri, koruma biyolojisi, önlemler, Çevresel Etki Değerlendirmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster