ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tohumsuz Bitkiler BİY203 GÜZ 3+2 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Algler, mantarlar, likenler ve tohumsuz bitkilerin gelişmişlik düzeylerine göre farklılıklarını karşılaştırır.
    2-Algler, mantarlar, likenler ve tohumsuz bitkilerin morfolojileri, üreme şekilleri, fizyolojileri hakkında genel bilgileri özetler.
    3-Algler, mantarlar, likenler, briyofitler ve eğreltilerin yaşama ortamlarını, ekolojik ve ekonomik değerlerini örneklerle birlikte açıklar.
    4-Bir Cryptogam örneğininin en azından Divisio düzeyinde hangi kategoriye ait olduğunu Latince adıyla yazar.
    5-Bir Cryptogam örneğinin mikroskobik ya da makro çizimini yaparak şekil üzerinde önemli kısımlarını gösterir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Tamer KEÇELİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.Altuner, Z. (1997). Tohumsuz Bitkiler Sistematiği I-II Cilt, Zekeriya Altuner, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Yayını, Tokat. K2.Baydar, S. (1979). Tohumsuz Bitkilerin Sistematiği I-II Cilt, Saffet Baydar, Erzurum Üniversitesi Yayınları, Erzurum. K3. Obalı, O. (2009). Tohumsuz Bitkiler Sistematiği, Ders Notları, 163 s., Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Güner, H., Aysel, V. (1991). Tohumsuz Bitkiler Sistematiği I. Cilt, Hüseyin Güner, Veysel Aysel, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir. YK2. Güner, H., Aysel, V., Sukatar, A. (1992). Tohumsuz Bitkiler Sistematiği II. Cilt, Hüseyin Güner, Veysel Aysel, Atakan Sukatar, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir.
    Dersin Amacı Siyanobakteriler ile diğer tüm kriptogamların (algler, mantarlar, likenler, ciğerotları, boynuzotları, karayosunları, kibritotları, atkuyrukları ve eğreltiler) biyolojisinin örneklerle birlikte uygulamalı ve karşılaştırmalı olarak öğretilmesidir.
    Dersin İçeriği Siyanobakteriler, ökaryotik alg divizyoları, mantarlar, briyofitler ve eğreltilerin biyolojisi. Genel ve karakteristik özellikleri, tanımı ve sınıflandırılması, kökenleri, evrimsel gelişme, üreme, habitat, ekosistem içinde yeri, yayılışı. Bu organizmaların ekolojik ve ekonomik önemini karşılaştırmalı olarak açıklaması. Ülkemizden örneklerin tanıtımı. Mavi yeşil alg örnekleri; ökaryotik alg divisiolarına ait örnekler, liken örnekleri, mantarlara ait örnekler; ciğerotu örnekleri; karayosunu örnekleri; kibritotu, atkuyruğu ve eğrelti örneklerinin sistematiği, mikroskobik ve makro düzeyde incelenmesi ve çizimlerinin yapılması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster