ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mikrobiyoloji I BİY205 GÜZ 2+2 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mikrobiyoloji`de kullanılan yöntemlerle çalışabilir.
    2-Mikroorganizmalarla çalışma yapabilme yeteneğine sahip olur
    3-Mikrobiyoloji konusunda günceli yakalayabilme ve uygulama becerisi kazanır.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Seçil AKILLI ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Madigan, M. T., Martinko, J. M. and Parker, J. (1997). Brock Biology of Microorganisms. Eighth Edition. International Edition. Prentice Hall, International Inc., A.B.D.
    Yardımcı Kitap Çotuk, A., 2008. Genel Mikrobiyoloji Laboratuar Yöntemleri, Nobel Tıp Kitap Evi. Arda, M., 2000. Temel Mikrobiyoloji, Medisan Yayınları, Ankara. Özçelik, S., 1998. Genel Mikrobiyoloji, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayınları, Isparta. Temiz, A., 1994. Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri, Şafak Matbaacılık Ltd.Şti. Ankara. Bergey, D. H. (1994). Bergey`s manual of determinative bacteriology. Williams and Wilkins, Baltimore, A.B.D. QW15BER 1994, 0683006037. Demirsoy, A., Türkkan, İ (1999). Genel Biyoloji Cilt 2. Keeton & Gould 5. Baskıdan çeviri, Çeviri editörleri Ali, İsmail, Palme Yayıncılık, Ankara. Schaad, J., Jones, B., W. Chun, (2001). Laboratory guide for identification of plant pathogenic bacteria, 3. baskı. Eds; N. W. Klement, Z., Rudolph, K., Sands, D. C. (1990). Methods in Phytobacteriology, Budapest, Hungary. Akademiai Kiado an Nyomda Vallalat.
    Dersin Amacı Mikrobiyolojinin tarihçesi ve gelişimi, Mikroorganizmaların klasifikasyonu ve isimlendirilmesi, Bakterilerin genel özellikleri, Bakterilerin morfolojik özellikleri, Bakterilerin anatomik yapısı; Bakterilerde üreme, Küf mantarlarının genel özellikleri, Küf mantarlarında üreme, Mayalar ve genel özellikleri, Virüslerin genel özellikleri, Virüslerde çoğalma, Mikroorganizmaların yaşamsal istekleri (besin, sıcaklık, nem vb.), Mikrobiyal gelişmenin kontrol altına alınması, Mikroorganizmalar arasındaki ilişkiler hakkında bilgi sahibi olmaktır.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster