| 
                            Hafta
                         | 
                        
                            Konular
                         | 
                        
                            Ön Hazırlık
                         | 
                        
                    
                    
                 
            
                
                    | 
                        1
                     | 
                    
                        Mikrobiyolojinin tarihçesi. Mikroorganizmaların (m.o.) her yerde bulunuşu. 
                        
                     | 
                    
                        K1, YK1
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        2
                     | 
                    
                        Mikroorganizmaların klasifikasyonu ve isimlendirilmesi, Sterilizasyon ve dezenfeksiyon
                        
                     | 
                    
                        K1, YK1
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        3
                     | 
                    
                        Bakterilerin genel özellikleri, Bakterilerin morfolojik özellikleri, 
                        
                     | 
                    
                        K1, YK1, YK3
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        4
                     | 
                    
                        Bakterilerin anatomik yapısı, Bakterilerde üreme	
                        
                     | 
                    
                        K1, YK3, YK4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        5
                     | 
                    
                        Küf mantarlarının genel özellikleri, Küf mantarlarında üreme
                        
                     | 
                    
                        K1, YK2
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        6
                     | 
                    
                        Mayalar ve genel özellikleri
                        
                     | 
                    
                        K1, YK1, YK4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        7
                     | 
                    
                        Virüslerin genel özellikleri, Virüslerde üreme
                        
                     | 
                    
                        K1, YK2, YK4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        8
                     | 
                    
                        Mikroorganizmaların besin istekleri, 
Besi yeri hazırlama
                        
                     | 
                    
                        K1, YK2,YK4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        9
                     | 
                    
                        Mikroorganizmaların teşhisi için gereken teknoloji ve içerik, Mikroorganizmaların çalışmaları üzerine etkili faktörler
Örnek hazırlama ve ekim 
                        
                     | 
                    
                        YK2
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        10
                     | 
                    
                        Mikrobiyal üremenin kontrol altına alınması
                        
                     | 
                    
                        YK2
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        11
                     | 
                    
                        Mikroorganizmalar arasındaki ilişkiler
                        
                     | 
                    
                        YK2, YK4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        12
                     | 
                    
                        Mikroorganizmaların metabolizması, Enzimler ve fonksiyonları
                        
                     | 
                    
                        YK2, YK4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        13
                     | 
                    
                        Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması, Metabolizmanın indüksiyon ve represyon yoluyla düzenlenmesi
                        
                     | 
                    
                        YK2, YK4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        14
                     | 
                    
                        Mikrobiyolojik metotlar, Boya ve boyama metotları, Mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyonlar, Mikroorganizmaların sayımı
                        
                     | 
                    
                        YK3, YK4
                     |