Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mikrobiyolojinin tarihçesi. Mikroorganizmaların (m.o.) her yerde bulunuşu-Sterilizasyon ve dezenfeksiyon
|
|
2
|
Mikroorganizmaların klasifikasyonu ve isimlendirilmesi-Laboratuvarda kullanılan araçlar
|
|
3
|
Bakterilerin genel özellikleri, Bakterilerin morfolojik özellikleri-Mikroorganizmaların beslenme ve üreme özellikleri,
|
|
4
|
Bakterilerin anatomik yapısı, Bakterilerde üreme-
|
|
5
|
Küf mantarlarının genel özellikleri, Küf mantarlarında üreme
|
|
6
|
Mayalar ve genel özellikleri
|
|
7
|
Virüslerin genel özellikleri, Virüslerde üreme-Besiyeri hazırlama
|
|
8
|
Mikroorganizmaların besin istekleri-Örnek hazırlama ve ekim
|
|
9
|
Mikroorganizmaların teşhisi için gereken teknoloji ve içerik, Mikroorganizmaların çalışmaları üzerine etkili faktörler-Mikroorganizmaların izolasyonu ve identifikasyonu
|
|
10
|
Mikrobiyal üremenin kontrol altına alınması-Katalaz, koagülaz, IMVIC, testleri ve biyokimyasal testler
|
|
11
|
Mikroorganizmalar arasındaki ilişkiler-Mikroorganizmaların boyanması için kullanılan boyalar ve boyama metodları,
|
|
12
|
Mikroorganizmaların metabolizması, Enzimler ve fonksiyonları-Gram pozitif bakterilerin mikroskobik preparatlarının hazırlanması ve görünümleri
|
|
13
|
Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması, Metabolizmanın indüksiyon ve represyon yoluyla düzenlenmesi-Gram negatif bakterilerin mikroskobik preparatlarının hazırlanması ve görünümleri
|
|
14
|
Mikrobiyolojik metotlar, Boya ve boyama metotları, Mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyonlar, Mikroorganizmaların sayımı-Mikroorganizmaların tanınmasında kullanılan serolojik yöntemler
|
|