ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Mikrobiyolojinin tarihçesi. Mikroorganizmaların (m.o.) her yerde bulunuşu-Sterilizasyon ve dezenfeksiyon
    2 Mikroorganizmaların klasifikasyonu ve isimlendirilmesi-Laboratuvarda kullanılan araçlar
    3 Bakterilerin genel özellikleri, Bakterilerin morfolojik özellikleri-Mikroorganizmaların beslenme ve üreme özellikleri,
    4 Bakterilerin anatomik yapısı, Bakterilerde üreme-
    5 Küf mantarlarının genel özellikleri, Küf mantarlarında üreme
    6 Mayalar ve genel özellikleri
    7 Virüslerin genel özellikleri, Virüslerde üreme-Besiyeri hazırlama
    8 Mikroorganizmaların besin istekleri-Örnek hazırlama ve ekim
    9 Mikroorganizmaların teşhisi için gereken teknoloji ve içerik, Mikroorganizmaların çalışmaları üzerine etkili faktörler-Mikroorganizmaların izolasyonu ve identifikasyonu
    10 Mikrobiyal üremenin kontrol altına alınması-Katalaz, koagülaz, IMVIC, testleri ve biyokimyasal testler
    11 Mikroorganizmalar arasındaki ilişkiler-Mikroorganizmaların boyanması için kullanılan boyalar ve boyama metodları,
    12 Mikroorganizmaların metabolizması, Enzimler ve fonksiyonları-Gram pozitif bakterilerin mikroskobik preparatlarının hazırlanması ve görünümleri
    13 Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması, Metabolizmanın indüksiyon ve represyon yoluyla düzenlenmesi-Gram negatif bakterilerin mikroskobik preparatlarının hazırlanması ve görünümleri
    14 Mikrobiyolojik metotlar, Boya ve boyama metotları, Mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyonlar, Mikroorganizmaların sayımı-Mikroorganizmaların tanınmasında kullanılan serolojik yöntemler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster