Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mikrobiyal metabolizma Besi yeri türleri; farklı besiyerlere ağız florasından ekim (mantar, bakteri)
|
|
2
|
Mikrobiyal enzimoloji Elde edilen kolonilerin morfolojik yapılarının incelenmesi
|
|
3
|
Mikrobiyal izolasyon ve kısmi tanımlama Saf kültür elde edilmesi
|
|
4
|
Kısmi mikrobiyal tanımlama metotları Mikrobiyal sayım yöntemleri
|
|
5
|
Mikrobiyal büyüme ve gelişme Mikroorganizmalarda preperat hazırlama
|
|
6
|
Mikrobiyal büyüme ve gelişmenin kontrolü Maya, küf ve alglerde preparat hazırlama teknikleri
|
|
7
|
Ara Sınav
|
|
8
|
Temel mikrobiyal genetik kavramları Maya, küf ve alglerde preparat hazırlama
|
|
9
|
Mikrobiyal patogenezis Mikrobiyal preperatların incelenmesi
|
|
10
|
Antijen tipleri ve bakteriyel antijenler Mikroorganizmalarda basit boyaların kimyası ve boyama teknikleri/ metotları
|
|
11
|
Bağışıklık sistemi reaksiyonları Basit boyama yönteminin kullanımı
|
|
12
|
Mikrobiyal uygulamalar (endüstriyel) Gram boyama
|
|
13
|
Mikrobiyal aplikasyonlar (zırai) Mikroorganizmalarda antagonistik etkileşimlerMikrobiyal aplikasyonlar (zırai) Mikroorganizmalarda antagonistik etkileşimler
|
|
14
|
Mikrobiyal aplikasyonlar (kirlilik) Mikrobiyolojide kulanılan serolojik metotlar
|
|