Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Bitki histolojisine giriş, bitki hücresi, bitkisel dokular, Mikroskop Çalışması (Bitki hücresi, plastitler, ergastik maddeler; nişasta; basit, druz, rafit ve sistolit kristalleri, geçitler; basit geçitler, kenarlı geçitler)
|
K1, K5, YK4
|
2
|
Meristematik dokular, vasküler kambiyum, epidermis, periderm, epidermal yapılar, Mikroskop Çalışması (Bitkilerde kambiyum, örtü doku; epidermis; epidermal yapılar; periderma, hipoderma ve tüyler)
|
K3, K4, K5, YK1
|
3
|
Bitkilerde stoma yapısı ve stoma tipleri, Mikroskop Çalışması (Bitkilerde stomalar ve stoma tipleri)
|
K1, K3, K5, YK4
|
4
|
Bitkilerde parankima doku tipleri, Mikroskop Çalışması (Bitkilerde parankima doku ve hücre tipleri; palizat parankiması, sünger parankiması, ksilem parankiması, floem parankiması, korteks parankiması)
|
K3, K4, K5, YK4
|
5
|
Bitkilerde destek doku, Mikroskop Çalışması (Bitkilerde destek doku; sklerankima ve kollenkima, lentisel)
|
K3, K5, YK3, YK4
|
6
|
İletim dokusu, ksilem, floem, Mikroskop Çalışması (Bitkilerde iletim dokusu ve hücreleri, ksilem, floem; iletim demeti tipleri, Eğreltilerde ve tohumlu bitkilerde iletim dokusu)
|
K3, K4, K5, YK3, YK4
|
7
|
Salgı sistemi, Mikroskop Çalışması (Bitkilerde salgı doku, süt boruları)
|
K3, K5, YK1, YK2
|
8
|
Bitki morfolojisine giriş, bitki organları, kökün morfolojisi ve anatomisi, Mikroskop Çalışması (Bitkilerin vejetatif organları; kök morfolojisi ve histolojisi, primer kök yapısı, dikotiledon kökü, monokotiledon kökü, iletim dokusu)
|
K1, K2, YK4
|
9
|
Gövdenin morfolojisi ve anatomisi, gövdenin ve kökün primer yapısı, Mikroskop Çalışması (Bitkilerin vejetatif organları; gövde morfolojisi ve histolojisi, gövdenin primer yapısı monokotil gövde ve dikotil gövde, iletim dokusu, kambiyum)
|
K1, K2, YK2
|
10
|
Kök ve gövde metamorfozları, gövdenin sekonder yapısı, Mikroskop Çalışması (Bitkilerin vejetatif organları; gövde morfolojisi ve histolojisi, gövdenin sekonder yapısı, Gymnosperm odunu ve Angiosperm odunu, fellogen)
|
K1, K2, YK3
|
11
|
Yaprak morfolojisi ve anatomisi, Mikroskop Çalışması (Bitkilerin vejetatif organları; yaprak morfolojisi ve histolojisi; Gymnosperm yaprağı)
|
K1, K2,YK3
|
12
|
Yaprak dizilişi, yaprak metamorfozları, Mikroskop Çalışması (Bitkilerin vejetatif organları; yaprak morfolojisi ve histolojisi; Angiosperm (dikotiledon ve monokotiledon) yaprağı; yaprak metamorfozları)
|
K1, K4, YK3
|
13
|
Çiçek anatomisi ve morfolojisi, çiçek diyagramı ve formülü, tozlaşma, döllenme, Stereomikroskop Çalışması (Bitkilerin generatif organları; çiçek histolojisi, morfolojisi, diseksiyonu; çiçek diyagramı ve formülü)
|
K1, K4, YK4
|
14
|
Meyve ve tohumun anatomisi ve morfolojisi, çimlenme, Stereomikroskop Çalışması (Bitkilerin generatif organları; meyve ve tohum anatomisi ve morfolojisi)
|
K1, K2, YK3
|