Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Metabolizmaya giriş, katabolizma ve anabolizma
Karbonhidratlara kısa bir giriş
|
K1-Bölüm 7
|
2
|
Karbohidrat metabolizması
Glikolizis
|
K1-Bölüm 8
|
3
|
TCA Döngüsü
Glikoneogenez
Glikojen metabolizması
|
K1- Bölüm 9
K1- Bölüm 10
K1- Bölüm 11
|
4
|
Monosakkarit ve disakkarıtlerin metabolizması
Pentoz Fosfat Yolu ve NADPH
Glikozaminogalikanlar, Proteoglikanlar ve Glikoproteinler
|
K1-Bölüm 12
K1- Bölüm 13
K1- Bölüm 14
|
5
|
Diyetle alınan lipit metabolizması
Yağ asidi ve triacilgliserol metabolizması
|
K1-Bölüm 15
K1- Bölüm 16
|
6
|
Kompleks lipidlerin metabolizması
|
K1-Bölüm 17
|
7
|
Kolesterol ve streoid metabolizması
|
K1-Bölüm 18
|
8
|
Aminoasitler
Proteinlerin yapısı
Globüler proteinler
|
K1-Bölüm 1
K1- Bölüm 2
K1- Bölüm 3
|
9
|
Fibröz proteinler
Enzimler
|
K1-Bölüm 4
K1- Bölüm 5
|
10
|
Azot metabolizması
Amino asit yıkımı ve sentezi
|
K1-Bölüm 19
K1- Bölüm 20
|
11
|
Aminoasitlerin özelleşmiş ürünlere dönüşümü
Nükleotid metabolizması
|
K1-Bölüm 21
K1- Bölüm 22
|
12
|
İnsülin ve glukagonun metabolik etkileri
Beslenme ve açlık döngüsü
Diabetus mellitus
|
K1-Bölüm 23
K1- Bölüm 24
K1- Bölüm 25
|
13
|
Obezite
Beslenme
|
K1-Bölüm 26
K1- Bölüm 27
|
14
|
Genetik Bilginin Depolanması ve Anlatımı
|
K1-Bölüm 29
K1- Bölüm 30
K1- Bölüm 31
K1- Bölüm 32
K1- Bölüm 33
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Biyolojinin temel prensip ve teorilerini kavrar ve uygular.
|
3
|
2
|
Bitki, hayvan, mantar ve mikroorganizma çeşitliliğimizin tanınması, sistematiği, korunması ve izlenmesi ile ilgili teknikleri uygular.
|
-
|
3
|
Organizmaların hücre, doku ve sistemlerini kavrar.
|
2
|
4
|
Organizmaların yapı, fonksiyonlarını ve fizyolojik ilişkilerini kavrar.
|
2
|
5
|
Deney tasarlayıp yürütür ve sonuçlarını analiz edip yorumlar.
|
3
|
6
|
Organizmaların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişkilerini inceler ve gözlemleme tekniklerini kullanır.
|
-
|
7
|
Biyoloji alanındaki son gelişmeleri içeren teknolojileri kavrar.
|
3
|
8
|
Biyoloji alanında edindiği bilgileri sağlık, çevre, teknoloji, endüstri ve sanayi kuruluşlarında kullanabilir.
|
-
|
9
|
Disiplinlerarası bireysel ve takım halinde çalışabilme becerisi.
|
-
|
10
|
Bilgi birikimini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme becerisi.
|
-
|
11
|
Mesleki, bilimsel ve etik sorumlulukları kavrar.
|
-
|
12
|
Biyolojik problemleri tanımlayabilme becerisi kazanır.
|
-
|
13
|
Biyolojik uygulamalar için modern teknikleri, araçları kullanabilme ve gelişmeleri takip etme becerisi kazanır.
|
2
|
14
|
Kazanımların ülke ekonomisine katkı yapabilecek ürüne dönüştürebilme becerisi kazanır.
|
-
|