Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Bitki biyoteknolojisinin tanımı, tarihçesi ve uygulama alanlarının genel tanıtımı. Laboratuvarın tanıtımı .
|
|
2
|
Bitki doku kültürlerinin tanımı, amaçları, aşamaları bitkilerinde kullanım alanlarının genel olarak tanıtımı. Laboratuvar güvenliği
|
|
3
|
Bitki doku kültürü laboratuvarının özellikleri ve yapılandırılması, temel alet, ekipman ve malzemelerin tanıtımı.
|
|
4
|
Doku kültürlerinde besin ortamlarının yapısı. Doku kültürlerinde sterilizasyon. Sterilizasyon
|
|
5
|
Sürgün ucu ve meristem kültürleri. Mikro aşılama tekniği Stokların hazırlanması
|
|
6
|
Organogenesis Temel besin ortamı hazırlanması
|
|
7
|
Somatik embriyogenesis Tütün bitkisinin besin ortamlarına dikimi
|
|
8
|
Sentetik tohum üretimi Bitki gelişimlerinin gözlenmesi
|
|
9
|
Doku kültürlerinde haploit bitki eldesi. Bitki gelişimlerinin gözlenmesi
|
|
10
|
Ovul ve ovaryum kültürü Gelişen bitkilerin alt kültüre alınması
|
|
11
|
Embriyo kültürü Köklendirme ortamına alınması
|
|
12
|
Protoplast kültürü ve füzyonu Bitki gelişimlerinin gözlenmesi
|
|
13
|
Anter Kültürü. Aklimitizasyon
|
|
14
|
Aklimitizasyon yöntemleri
|
|