Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Hastalıksız bitki üretimi. Stok hazırlama.
|
K1
|
2
|
Genetik materyalin in vitro koşullarda muhafazası (Cryopreservation). Besin ortamı hazırlama.
|
K1
|
3
|
Kallus ve hücre kültürleri. Sekonder metabolitlerin in vitro üretimi. A. tumefaciens? in büyütülmesi.
|
K1
|
4
|
Somaklonal varyasyon. Gen aktarımının gerçekleştirilmesi.
|
K1
|
5
|
Gen transferinin tanımı ve yöntemleri. Bitki gelişiminin gözlenmesi.
|
K1
|
6
|
Gen transferinin tanımı ve yöntemleri. Bitki gelişiminin gözlenmesi.
|
K1
|
7
|
Agrobacterium aracılığıyla gen aktarımı. Bitki gelişiminin gözlenmesi.
|
K1
|
8
|
Agrobacterium aracılığıyla gen aktarımı kontrol testleri. Bitki gelişiminin gözlenmesi.
|
K1
|
9
|
Doku Kültürü denemeleri planlama ve analizi. Bitkilerin transgenik olup olmadıklarının test edilmesi.
|
K1
|
10
|
Zararlılara dayanıklı bitki geliştirilmesi. Besin ortamı hazırlama.
|
K1
|
11
|
Bitkilerde strese dayanıklılık fizyolojisi. Bitkilerin dikimi ve köklendirilmesi.
|
K1
|
12
|
DNA`nın yapısı. Bitki gelişiminin gözlenmesi.
|
K1
|
13
|
Hibridizasyona ve PCRa dayalı markörler. Bitkilerin transgenik olup olmadıklarının test edilmesi (GUS, PCR vs.).
|
K1
|
14
|
Biyoteknolojinin hukuki ve ahlaki yönleri. Köklenen bitkilerin saksılara dikimi.
|
K1
|