| Hafta | Konular | Ön Hazırlık | 
                    
                 
            
                
                    | 1 | Yaşamın Molekülleri, Hücre Mühendisliği (Hücre Tasarımı), Hücrenin Yaşam Döngüsü Genler ve Kromozomlar. | K1 | 
            
                
                    | 2 | Genetik Mühendisliği Vektörler Genlerin Klonlanması (Bacteriler ve Saccharomyces cerevisiae), Polimeraz Zincir Reaksiyonu DNA Parmakizi. | K1 | 
            
                
                    | 3 | Mikrobiyal Sistemler, Mikroorganizmaların İzolasyonu, Endüstriyel Mikroorganizmaların Verimliliğinin Arttırılması, Suş İslahı ve Mutajenik Yöntemler. | K1-K2 | 
            
                
                    | 4 | Hayvan Biyoteknolojisi, Memeli Hücre Hatları ve Özellikleri, Mikrobiyal / Hayvan Hücre Kültürleri, Memeli Hücre Kültür Teknikleri, Kök Hücre Araştırmaları. | K1 | 
            
                
                    | 5 | Bitki Biyoteknolojisi, Hücre ve Doku Kültürü Bitki Transformasyon Teknikleri, Bitki Germplazmasının Saklanmasında Biyoteknolojik Yöntemlerin Kullanılması, Tarım ve Biyoteknoloji. | K1 | 
            
                
                    | 6 | Büyüme ve Fermentasyon Sistemleri, Fermentör Tasarımı, Fermentörlerin Sterilizasyonu ve İnokülasyonu, Fermentör Tipleri. | K1-K2 | 
            
                
                    | 7 | Büyüme ve Fermentasyon Sistemleri, Alt-İşlem (Downstream) Prosesleri (Distilasyon, Flotasyon, Presipitasyon vb. ), Özütleme Metodları ve Son Gelişmeler. | K1 | 
            
                
                    | 8 | Endüstriyel ve Tıbbi Biyoteknoloji, Endüstriyel ve Terapötik Enzimler, | K1 | 
            
                
                    | 9 | Gen Terapi, Biyoürünler, Biyomateryaller,  Nanoteknoloji. | K1 | 
            
                
                    | 10 | Gıda Biyoteknolojisi, Bira, Şarap, Ekmek Mayası, Süt Ürünleri, Organik Asitler, Amino Asitler, Vitaminler, Tatlandırıcılar, Tek Hücre Proteini vb. | K1-K2 | 
            
                
                    | 11 | Çevresel Biyoteknoloji, Yakıtlar ve Kimyasallar Atık Arıtım Sistemleri ve Biyoteknoloji, Mikrobiyal Ekoloji. | K1-K2 | 
            
                
                    | 12 | Biyoteknolojide Kullanılan Yöntemlere Örnekler,  Real-Time PCR, Fonksiyonel Genomiks ve Mikroarrayler. | K1 | 
            
                
                    | 13 | Bioinformatik , Protein ve Genom Kaynakları Dizi Analizi ve Bioinformatik Dizilerin Karşılaştırılması, Dizi Bankalarının Araştırılması. | K1 | 
            
                
                    | 14 | Biyoetik ve Biyogüvenlik. | K1 | 
            
                
            
            
        
                
                    
                        |  | Program Yeterlilik Çıktıları | Katkı Düzeyi | 
                    
            
                
                    | 1 | Biyolojinin temel prensip ve teorilerini kavrar ve uygular. | 4 | 
            
                
                    | 2 | Bitki, hayvan, mantar ve mikroorganizma çeşitliliğimizin tanınması, sistematiği, korunması ve izlenmesi ile ilgili teknikleri uygular. | 4 | 
            
                
                    | 3 | Organizmaların hücre, doku ve sistemlerini kavrar. | 1 | 
            
                
                    | 4 | Organizmaların yapı, fonksiyonlarını ve fizyolojik ilişkilerini kavrar. | 4 | 
            
                
                    | 5 | Deney tasarlayıp yürütür ve sonuçlarını analiz edip yorumlar. | 4 | 
            
                
                    | 6 | Organizmaların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişkilerini inceler ve gözlemleme tekniklerini kullanır. | 4 | 
            
                
                    | 7 | Biyoloji alanındaki son gelişmeleri içeren teknolojileri kavrar. | 4 | 
            
                
                    | 8 | Biyoloji alanında edindiği bilgileri sağlık, çevre, teknoloji, endüstri ve sanayi kuruluşlarında kullanabilir. | 4 | 
            
                
                    | 9 | Disiplinlerarası bireysel ve takım halinde çalışabilme becerisi. | 5 | 
            
                
                    | 10 | Bilgi birikimini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme becerisi. | 5 | 
            
                
                    | 11 | Mesleki, bilimsel ve etik sorumlulukları kavrar. | 5 | 
            
                
                    | 12 | Biyolojik problemleri tanımlayabilme becerisi kazanır. | 5 | 
            
                
                    | 13 | Biyolojik uygulamalar için modern teknikleri, araçları kullanabilme ve gelişmeleri takip etme becerisi kazanır. | 5 | 
            
                
                    | 14 | Kazanımların ülke ekonomisine katkı yapabilecek ürüne dönüştürebilme becerisi kazanır. | 4 |