Dersin İçeriği
|
Ders İçeriği ve Programı
Haftalar Konular
1 Yaşamın Molekülleri, Hücre Mühendisliği (Hücre Tasarımı), Hücrenin Yaşam Döngüsü Genler ve Kromozomlar.
2 Genetik Mühendisliği Vektörler Genlerin Klonlanması (Bacteriler ve Saccharomyces cerevisiae), Polimeraz Zincir Reaksiyonu DNA Parmakizi.
3 Mikrobiyal Sistemler, Mikroorganizmaların İzolasyonu, Endüstriyel Mikroorganizmaların Verimliliğinin Arttırılması, Suş İslahı ve Mutajenik Yöntemler.
4 Hayvan Biyoteknolojisi, Memeli Hücre Hatları ve Özellikleri, Mikrobiyal / Hayvan Hücre Kültürleri, Memeli Hücre Kültür Teknikleri, Kök Hücre Araştırmaları.
5 Bitki Biyoteknolojisi, Hücre ve Doku Kültürü Bitki Transformasyon Teknikleri, Bitki Germplazmasının Saklanmasında Biyoteknolojik Yöntemlerin Kullanılması, Tarım ve Biyoteknoloji.
6 Büyüme ve Fermentasyon Sistemleri, Fermentör Tasarımı, Fermentörlerin Sterilizasyonu ve İnokülasyonu, Fermentör Tipleri.
7 Büyüme ve Fermentasyon Sistemleri, Alt-İşlem (Downstream) Prosesleri (Distilasyon, Flotasyon, Presipitasyon vb. ), Özütleme Metodları ve Son Gelişmeler.
8 ARA SINAV
9 Endüstriyel ve Tıbbi Biyoteknoloji, Endüstriyel ve Terapötik Enzimler, Gen Terapi, Biyoürünler, Biyomateryaller, Nanoteknoloji.
10 Gıda Biyoteknolojisi, Bira, Şarap, Ekmek Mayası, Süt Ürünleri, Organik Asitler, Amino Asitler, Vitaminler, Tatlandırıcılar, Tek Hücre Proteini vb.
11 Çevresel Biyoteknoloji, Yakıtlar ve Kimyasallar Atık Arıtım Sistemleri ve Biyoteknoloji, Mikrobiyal Ekoloji.
12 Biyoteknolojide Kullanılan Yöntemlere Örnekler, Real-Time PCR, Fonksiyonel Genomiks ve Mikroarrayler.
13 Bioinformatik , Protein ve Genom Kaynakları Dizi Analizi ve Bioinformatik Dizilerin Karşılaştırılması, Dizi Bankalarının Araştırılması.
14 Biyoetik ve Biyogüvenlik.
|