ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tıbbi Atık Yönetimi II BİY444 BAHAR 4+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ulusal mevzuatı açıklar.
    2-Tıbbi Atık Yönetim Planını tanımlar.
    3-Tıbbi Atık Yönetim Planı açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Özcan ÖZKAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Tıbbi Atıkların Kontrolüne Dair Yönetmelik, 21/03/2014 tarihli ve 28948 sayılı Resmi Gazete, Çevre Bakanlığından
    Yardımcı Kitap 1. Güvenli Tıbbi Atık Yönetimi, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Bakanlığı Mayıs 2008. 2. Tıbbi Atık Sorunu. MEB Yayınları 2011. 3. THSK laboratuvar Güvenliği El kitabı 2015
    Dersin Amacı Ulusal Mevzuat kapsamında; Tıbbi atıkların toplanması, taşınması, geçici depolanması ve bertaraf sahasına taşınması aşamalarında uyulacak kurallar ve dikkat edilmesi gereken hususlar, Tıbbi Atık Yönetim Planı hazırlanması, Tıbbi atıkların yarattığı sağlık riskleri ve neden olabilecekleri yaralanma ve hastalıklar, Kaza veya yaralanma anında alınacak tedbirleri, İçeren bir eğitim programına tabi tutularak tıbbi atıklara ilişkin sağlık, güvenlik ve çevre konularındaki duyarlılığı öğretmeyi amaçlar.
    Dersin İçeriği Sağlık Tesislerinde Tıbbi Atık Yönetimine Genel Bakış Sağlık Kurumlarında Tıbbi Atık Yönetiminde Temel İlkeler Tıbbi Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat Kapsamındaki Sağlık Kurumları Sağlık Kurumlarında Tıbbi Atık Yönetim Planı Tıbbi Atıkların Toplanması ve Taşınması Sağlık Personelinin Kişisel Koruma Önlemleri Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Tıbbi Atık Yönetiminde Ortak Sorunların Belirlenmesi Tıbbi Atık Yönetiminde Ortak Sorunlara Genel Bakış Tıbbi Atık Yönetiminde Ortak Sorunlar ve Çözümler Tıbbi Atık Yönetimi Uygulamasındaki bertaraf tesislerinin genel özellikleri Tıbbi Atık Yönetiminin Lisanslanması Uygulama imha tesisleri Tıbbi Atık Yönetim Uygulamasının Özeti Tıbbi Atık Yönetiminde Riskler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster