ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ekonomik Bitkiler BİY317 GÜZ 3+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ekonomik önemi olan türler hakkında genel bilgileri özetler.
    2-Türlerin kullanımı ve içeriğini tanır.
    3- Endüstri bitkilerinin çeşidini ve önemini özetler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler20188
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   103
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,43 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Besin Bitkileri; Tahıllar K1 Sayfa 41-53 K2 Bölüm-1
    2 Besin Bitkileri; Baklagiller ve kuru meyveler K1 Sayfa 55-75 K2 Bölüm-2
    3 Besin Bitkileri; Sebzeler K1 Sayfa 76-112 K2 Bölüm-3
    4 Besin Bitkileri; Meyveler K1 Sayfa 76-112 K2 Bölüm-4
    5 Besin Bitkiler; Yağ bitkileri K1 Sayfa 113-160 K2 Bölüm-5
    6 Endüstri Bitkileri; Lifli bitkiler K1 Sayfa 161-171 K2 Bölüm-6
    7 Endüstri Bitkileri; Odunu kullanılan bitkiler K1 Sayfa 172-189 K2 Bölüm-7
    8 Endüstri Bitkileri; Tanen içeren bitkiler K1 Sayfa 189-197 K2 Bölüm-8
    9 Endüstri Bitkileri; Boya bitkileri K1 Sayfa 189-197 K2 Bölüm-9
    10 Endüstri Bitkileri; Kauçuk ve benzeri ürünler veren bitkiler K1 Sayfa 198-217 K2 Bölüm-10
    11 Endüstri Bitkileri; Yağ ve mum elde edilen bitkiler K1 Sayfa 198-217 K2 Bölüm-11
    12 Endüstri Bitkileri; Şeker, nişasta ve selüloz içeren bitkiler K1 Sayfa 217-219 K2 Bölüm-12
    13 Baharat Bitkileri K1 Sayfa 220-239 K2 Bölüm-13
    14 Uyarıcı Bitkiler K1 Sayfa 239-245 K2 Bölüm-14
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Araş. Gör. Dr. Ayşenur Kayabaş
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Araş. Gör. Dr. Ayşenur Kayabaş
    Kaynaklar K1. Ketenoğlu O., Obalı O., Kurt L., Güney K., Tuğ G.N., Geven F., Bingöl Ü., Körüklü T. 2011. Ekonomik Bitkiler. Palme Yayıncılık, 259 sf., Ankara. ISBN: 978-605-4414-44-4. K2. Ders notları (slaytlar)
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere ekonomik değeri yüksek bitkiler hakkında bilgi vermek ve insanların faydalandığı örnek bitki türlerini tanıtmaktır.
    Dersin İçeriği Ekonomik bakımdan önemli olan tahıllar, baklagiller ve kuru meyveler, sebzeler, meyveler, yağ bitkileri, lifli bitkiler, odunu kullanılan bitkiler, tanen içeren bitkiler, boya bitkileri, lateks ve benzeri ürünler veren bitkiler, yağ ve mum elde edilen bitkiler, şeker, nişasta ve selüloz içeren bitkiler, baharat bitkileri, uyarıcı bitkiler.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Biyolojinin temel prensip ve teorilerini kavrar ve uygular. 2
    2 Bitki, hayvan, mantar ve mikroorganizma çeşitliliğimizin tanınması, sistematiği, korunması ve izlenmesi ile ilgili teknikleri uygular. 2
    3 Organizmaların hücre, doku ve sistemlerini kavrar. 2
    4 Organizmaların yapı, fonksiyonlarını ve fizyolojik ilişkilerini kavrar. -
    5 Deney tasarlayıp yürütür ve sonuçlarını analiz edip yorumlar. 1
    6 Organizmaların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişkilerini inceler ve gözlemleme tekniklerini kullanır. -
    7 Biyoloji alanındaki son gelişmeleri içeren teknolojileri kavrar. 3
    8 Biyoloji alanında edindiği bilgileri sağlık, çevre, teknoloji, endüstri ve sanayi kuruluşlarında kullanabilir. 3
    9 Disiplinlerarası bireysel ve takım halinde çalışabilme becerisi. 3
    10 Bilgi birikimini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme becerisi. -
    11 Mesleki, bilimsel ve etik sorumlulukları kavrar. -
    12 Biyolojik problemleri tanımlayabilme becerisi kazanır. -
    13 Biyolojik uygulamalar için modern teknikleri, araçları kullanabilme ve gelişmeleri takip etme becerisi kazanır. -
    14 Kazanımların ülke ekonomisine katkı yapabilecek ürüne dönüştürebilme becerisi kazanır. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster