ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Metrik Uzaylar I MAT324 GÜZ-BAHAR 3+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Metrik ve normlu uzayları tanır.
    2-Metrik uzaylarda bir kümenin içini ve dışını analiz eder.
    3-Metrik uzay yakınsama kavramını yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Gonca DURMAZ GÜNGÖR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Doç. Dr. Gonca DURMAZ GÜNGÖR, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ASLANTAŞ, Araş. Gör. Dr. Hanife VARLI
    Kaynaklar K1. Başkan, T., Bizim, O., Cangül İ.N. 2006, Metrik Uzaylar ve Genel Topolojiye Giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Jain, P. K. and Ahmad, K. (2004). Metric spaces. Alpha Science Int`l Ltd. YK2. Kılıç, S. A., Erdem M. (1999). Metrik Uzaylar ve Topoloji, Vipaş Yayınları, İstanbul. YK3. Soykan, Y. (2012). Metrik Uzaylar ve Topolojisi, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara YK4. Koçak, M. (2015). Genel Topolojiye Giriş ve Problem Çözümleri, Nisan Kitapevi, Eskişehir
    Dersin Amacı Metrik uzay ve norm uzay kavramlarını öğrenir. Metrik uzaylarda açık ve kapalı kümeleri yorumlar. Metrik uzaylarda yığılma noktaları ve yakınsaklık arasındaki ilişkiyi anlar.
    Dersin İçeriği Kümeler ve fonksiyonlar, mutlak değer ve bazı eşitsizlikler, reel sayılarda yakınsaklık ve süreklilik, metrik uzaylar, metrik uzaylar örnekleri, normlu uzaylar ve örnekleri, alt uzaylar, açık ve kapalı kümeler, alt uzaylarda açık ve kapalı kümeler, metrik topolojisi, metrik uzaylarda komşuluklar, metrik uzaylarda bir kümenin yığılma noktaları ve kapanışı, metrik uzaylarda bir kümenin içi, dışı, sınırı ve yoğun küme, metrik uzaylarda yakınsaklık.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster