ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Plastik ve Lastik Teknolojileri KİM142 BAHAR 3+0 Fak./ Üni. S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Lastik ve plastik üretim teknolojileri hakkında temel bilgileri kazanır.
    2-Hammddelerin uç ürünlere dönüştürülmesinde kullanılacak prosesleri öğrenir.
    3-Temel kalıplama ve şekillendirme proseslerini öğrenir.
    4-Fiziksel ve kimyasal yollarla plastik ve lastik hammaddeleri üzerinde modifikasyon yapmayı öğrenir.
    5-Öğrendiklerini farklı disiplinlerle ortak paydada kullanabilir.
    6-Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi kazanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Assist. Prof. Dr. Volkan EYÜPOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Savaçcı, Ö.T., Uyanık, Ü., Akovalı, G., 1998, Plastikler ve Plastik Teknolojisi, Çantay Kitabevi, İstanbul. 2. Raymond, B., Seymour, A., 1975, Modern Plastics Technology, Prentice&Hall Company, Reston, Virginia.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilerin eğitim sonrası istihdam olanaklarından biri de üretimi ve servisi ile gittikçe büyüyen araç lastikleri ve plastik sektörüdür. Gerekli temel bilgileri öğrencilere kazandırarak bu sektörde istihdam edilebilecek kaliteli elemanlar yetiştirmek hedeflenmektedir
    Dersin İçeriği Lastik ve plastiklerin temel özelikleri, üretim teknolojileri, kullanım alanları ve bu alandaki yeni yaklaşımlarla ilgili konuları içerir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster