ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Organik Kimya II- KİM262 BAHAR 3+0 Üniversite BD 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kimya biliminin hangi kavramlarla bilgi üretmekte olduğunu öğrenmek.
    2-Bilimsel bakış açısının ve değerlendirme yönteminin yararlarını öğrenmek.
    3-Temel Kimyasal konular hakkında bilgi sahibi olmak.
    4-Hayat boyu öğrenme becerileri kazanarak, alanı ile ilgili bilgilerini, toplumsal sorumluluk bilinciyle meslek ve gündelik yaşamında kullanabilmek.
    5- Toplumsal soru ve sorunlarla ilgili diğer bilimlerle bağlantı kurmak; bilginin diğer yakın bilimlerin bilgileriyle benzerlik ve farklılığını öğrenmek.
    6-Kimya alanındaki bilgi ve deneyimini sürekli olarak canlı tutmak; bu bilgisini başkaları ile paylaşarak zenginleşmek; öğrenimini bir ileri eğitim düzeyine taşıyabilmek.
    7-Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hamdi ÖZKAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Doç. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu
    Kaynaklar 1] ARSLAN, M., ZENGİN, M., NEBİOĞLU, M., DUYMUŞ, H., Organik Kimya Laboratuarı Ders Notları, Sakarya, 2003. [2] SOLOMONS, G., Organik Kimya (çeviri), Literatür Yayınları, İstanbul, 2002. [3] YUSUFOĞLU, A., ÇELİK, H., HASDEMİR, B., "Deneysel Organik Kimya", İ.Ü.Yayınları, İstanbul, 2002. [4] AKAR, A., Deneysel Organik Kimya, İ.T.Ü Fen Edebiyat Fakültesi Yayın No.5, İstanbul, 1984. [5] VARNALI, T., Introduction to Experimental Organic Chemistry, B.Ü Yayınları No.575, 3. Baskı, İstanbul, 1995. [6] MAYO, D.W., PİKE,R.P., BUTCHER, S.S., Microscale Organic Laboratory, 2nd ed., John Wiley&Sons Inc., New York,1989.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Organik bileşiklerin sınıflandırılması ve bu sınıflara ait örneklerin tanınması, bazı işlevsel grupların sentezi ve reaksiyonlardaki davranışlarının kavranması. Organik bileşiklerin özelliklerini, elde edilişlerini, fonksiyonlu grupların reaksiyon türlerinin tanınması Organik kimya alanında son yıllarda gelişme gösteren konuları ve bu konuların temel prensiplerini, amaçları ve uygulama alanlarını tanıtmak
    Dersin İçeriği Radikal Tepkimeleri Alkoller ve eterler Aromatiklik ve Benzen, Elektrofilik Aromatik Yerdeğiştirme Substitue Benzenler, Reaksiyonları ve Eldesi Aldehit ve Ketonların Genel özellikleri, Katılma Tepkimeleri Aldehit ve Ketonların Yükseltgenmesi ve İndirgenmesi Karboksilli Asitlerin Genel Özellikleri, Reaksiyonları ve Eldesi Karboksilli Asit Türevleri, Asit Halojenür, Amid ve Anhidritler 1,2 ve 1,4-Katılmaları ve Diels Alder Tepkimeleri Enolatlar ve Karbanyonlar, Aldol Kondensasyonu Aminlerin Genel Özellikleri ve Reaksiyonları Aminlerin Eldesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster