ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Alkoller ve Eterler Yapıları, Adlandırmaları ve Fiziksel özellikleri. Alkol ve Eterlerin hazırlanması ve reaksiyonları. K1: Bölüm 11,12 K2: Bölüm 7, 8
    2 Tiyoller, Sülfürler ve Epoksitler Yapıları, Adlandırmaları ve Fiziksel özellikleri. Tiyol, sülfür ve epoksitlerin eldesi ve reaksiyonları. K2: Bölüm 8
    3 Aldehit ve ketonlar: Aldehit ve Ketonların yapıları, Adlandırmaları ve Fiziksel Özellikleri. Karbonil çift bağına nükleofilik katılmalar. K1: Bölüm 16,17 K2: Bölüm 13
    4 Aldehit ve ketonlar: Devam Aldehit ve Ketonların Sentezi, Aldol Reaksiyonu, Keto-enol Tautomerizm. Aldehit ve ketonların indirgenme ve yükseltgenme reaksiyonları. K1: Bölüm 16,17 K2: Bölüm 13
    5 Karboksilli asitler Karboksilli asitlerin yapıları, adlandırılması, fiziksel özellikleri. Asitlik. Hazırlanması ve reaksiyonları. K1: Bölüm 18 K2 Bölüm 14
    6 Karboksilik asit türevleri Karboksilli asit türevlerinin yapıları, adlandırılması, fiziksel özellikleri. Hazırlanması ve reaksiyonları. K1: Bölüm 18 K2 Bölüm 15
    7 Aromatik bileşikler ve Aromatiklik Benzen ve Türevlerinin Adlandırılması, Benzenin Kararlılığı, Aromatiklik Kavramı, Benzenin Reaksiyonu, Hückel kuralı, Elektrofilik Aromatik Yerdeğiştirme Reaksiyonları. K1: Bölüm 14 K2:Bölüm 11, 12
    8 Aromatik bileşiklerin tepkimeleri-devam K1: Bölüm 15 K2:Bölüm 11, 12
    9 Fenoller K1: Bölüm 21 K2: Bölüm 12
    10 Aminler K1: Bölüm 20 K2: Bölüm 18
    11 Karbonhidratlar Monosakkaritler, Mutarotasyon, Fiziksel Özellikleri, Glikozit oluşumu, Monosakkaritlerin reaksiyonları, Disakkaritler, Polisakkaritler. K1: Bölüm 22 K2: Bölüm 23
    12 Aminoasitler Amino asitlerin asit baz özellikleri, Amino asitlerin yapıları, tepkimeleri, peptitler ve peptitlerde bağlanma, peptit yapısının belirlenmesi. K1: Bölüm 24 K2: Bölüm 25
    13 Lipidler Yağlar, Sabun ve Deterjanlar, Fosfolipidler, Prostaglandinler, Steroidler K1: Bölüm 23 K2: Bölüm 24
    14 Nükleik asitler; Nükleik asitlerin hidroliz ürünleri, DNA ve RNA nın yapısı ve özellikleri K1: Bölüm 25 K2: Bölüm 26
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster