ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fizikokimya II KİM302 BAHAR 4+0 Üniversite Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Elektrolit çözeltilerde Debye-Hückel modeli, elektrolit çözeltilerin iletkenliği, molar iletkenlik , kuvvetli ve zayıf elektrolitler gibi kavramlarının açıklanabilmesi; Onsager denklemi, Kohlrausch kanunu ve Grotthus mekanizmalarının ifade edilebilme yeteneği kazanır.
    2-Dalga fonksiyonu, çeşitli operatörler, beklenen değer, Hamiltonian, Schrödinger denklemi, öz fonksiyon ve öz değerler gibi temel postulatların açıklanabilmesini öğrenir.
    3-Kuantum mekaniğinin temel postulatlarının tam ve yaklaşık çözümlerinin problemlere uygulanabilmesi. Atomik, dönme, titreşim ve elektronik spektroskopi yardımı ile kimyasal sistemlerin analiz edilebilmesini öğrenir.
    4-Boltzmann dağılımı, partisyon fonksiyonu ve termodinamik fonksiyonların partisyon fonksiyonundan hesaplanabilmesini öğrenir.
    5-Moleküllerin bazı elektriksel ve magnetik özelliklerinin incelenebilmesi ve bunların elektronik yapı cinsinden yorumlanabilmesini öğrenir.
    6-Doğal ve sentetik polimerlerin molar kütle, geometrik boyut ve şekil cinsinden karakterize edilebilmesi, mol kütlelerinin tayin edilebilmesi, polimerizasyon kinetiğinin açıklanabilmesini öğrenir.
    7-Kolloidlerin tanımı, sınıflandırılması, hazırlanması, stabilitesi, elektrisel çift tabakanın açıklanabilmesini öğrenir.
    8-Difüzyon katsayısı, ısıl iletkenlik, elektriksel iletkenlik ve viskosite gibi taşınım özelliklerinin tanımları ve ilgili taşınım denklemlerinin açıklanabilmesi. Fiziksel ve kimyasal adsorpsiyon, adsorpsiyon izotermleri ve adsorpsiyon kinetiği, yüzeylerin katalitik aktivitesi ve heterojen kataliz ile ilgili mekanizmaların açıklanabilme yeteneğini kazanır.
    Ön Koşul Genel Kimya, Matematik I-II ve Fizikokimya I derslerini almış olması tavsiye edilir
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ali KARAİPEKLİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Atkins, P.W. 2001. Fizikokimya, Çev. Yıldız, S.,Yılmaz, H., Kılıç, E., Bilim Yayıncılık, Ankara. 2. Sarıkaya, Y. 2000. Fizikokimya, Gazi Kitabevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencinin elektrokimya, kuantum mekaniğinin temel prensiplerini ve uygulamalarını anlaması; makromoleküllerin karakterizasyonu ve kinetiğini anlaması; kolloid türleri, hazırlanması ve uygulamalarının bilinmesi.
    Dersin İçeriği Denge Elektrokimyası, Dinamik Elektrokimya; Kuantum Kimyasına Giriş; Kuantum Teorisi Uygulamaları; Atomun Yapısı ve Atomik Spektrumlar; Molekül Yapısı, Spektroskopi 1; Spektroskopi 2; Spektroskopi 3; İstatistiksel Termodinamik Moleküllerin Elektriksel ve Manyetik Özellikleri; Makromoleküller ve Kolloidler; Taşınım Olayları; Katı Yüzeydeki Olaylar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster