ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Besin Kimyası KİM422 GÜZ 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda kimyasının önemi ve ilişkili olduğu disiplinler hakkında bilgi sahibi olma
    2-Gıdaların oluşumu, fiziksel ve kimyasal yapılarının korunması ve raf ömrünün belirlenmesinde etkili olan faktörleri anlama
    3-Temel gıda bileşenlerinin yapıları ve gıdalardaki işlevlerini kavrama
    4-Temel gıda bileşenlerinin metabolizmadaki fonksiyonları
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Tünay KONTAŞ AŞKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1.Kalaycıoğlu, L., B. Serpek, M. Nizamlıoğlu, N. Başpınar, A.M Tiftik. 2010. Biyokimya. Nobel Yayın Dağıtım. Ankara. 2.R.K. Murray, D.A. Bender, K.M. Botham, P.J. Kennelly, V.W. Rodwell, P. A. Weil. 2009. Harper?s İllustrated Biochemistry. The McGraw-Hill Companies. China. 3.Kılıç, N.2007. Biyokimya İlkeleri-Lehninger. Palme yayınevi. Ankara.
    Yardımcı Kitap 1.Yaşar, H., S. Melek. 2003. Besinler ve Beslenme. Nobel Yayın Dağıtım. Ankara.
    Dersin Amacı Öğrencilerin, temel gıda bileşenleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
    Dersin İçeriği Gıda kimyasının önemi ve ilişkili olduğu disiplinler, gıdaların oluşumu, fiziksel ve kimyasal yapılarının korunması ve raf ömrünün belirlenmesinde etkili olan faktörler, temel gıda bileşenlerinin yapıları ve gıdalardaki işlevleri, temel gıda bileşenlerinin metabolizmadaki fonksiyonları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster