Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Doğal ürünlerin yapısı, sınıflandırılması ve tarihçesi.
|
|
2
|
Doğal ürünlerle ilgili çalışmaların tarihsel gelişimi ve önemi.
|
|
3
|
Ülkemizdeki doğal ürünlerle ilgili çalışmalar ve literatür taramaları.
|
|
4
|
Doğal ürünlerin izolasyonu ve yapı tayininde kullanılan yöntemler.
|
|
5
|
Uçucu yağlar ve sabit yağlar. Elde ediliş yöntemleri ve yapı tayini.
|
|
6
|
Terpenler, terpenlerin biyosentezi.
|
|
7
|
Alkaloitler ve alkaloitlerin sınıflandırılması.
|
|
8
|
Arasınav
|
|
9
|
Glikozitler, Flavonoitler.
|
|
10
|
İlaç olarak kullanılan Doğal ürünler.
|
|
11
|
Biyolojik aktivite çalışmaları.
|
|
12
|
İlaç aktif maddeler ve total sentez çalışmaları.
|
|
13
|
Doğal ürünlerin gelecekteki yeri.
|
|
14
|
Doğal ürünlerin yapısı, sınıflandırılması ve tarihçesi.
|
|