ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kuantum Kimyası KİM475 BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kuantum kimyasının temel kavramlarını tanımlar.
    2-Kuantum prensiplerini kimya uygulamalarında yorumlar.
    3-Atomik spektrumları özetler.
    4-Maddenin özelliklerini hesaplayabilme becerisinin geliştirir.
    5-Atom altı parçacıklar ile ilgili yaklaşımları anlar.
    6-Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği, bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi kazanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ali KARAİPEKLİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Köksal, F., Köseoğlu, R. 2012. Kuantum Kimyası, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara. 2. Çınar, Z. 2005. Kuantum Kimyası, , Çağlayan kitapevi, İstanbul.
    Yardımcı Kitap 3. Levine, I.N. 1991. Quantum Chemistry, Prentice-Hall, Englewood Cliffs. 4. Atkins, P.W. 1983. Molecular Quantum Mechanics, Oxford University Press, New York, USA.
    Dersin Amacı Kuantum mekaniği prensipleri kullanılarak atom ve moleküllerin yapılarının incelenmesi. Öğrenciyi kuantum mekaniği prensipleri ile tanıştırarak, bu prensiplerin atom ve moleküllere uygulanış yöntemlerini öğretmek.
    Dersin İçeriği Kuantum kimyasını destekleyen olaylar; siyah cisim radyasyonu; fotoelektrik olayı; atomik spektrumlar; Schrödinger denklemi; operatörlerin özellikleri; kuantum mekaniğinin postülatları; kuantum mekaniği prensiplerinin basit sistemlere uygulanması; iki tanecikli sistemler; atomların elektronik yapısı; moleküler yapıya giriş.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster