ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Kuantum kimyasına giriş : maddenin yapısı; elektromagnetik radyasyon; siyah cisim radyasyonu; fotoelektrik olay
    2 Atomik spektrumlar; hidrojen atomunun spektrumu; Bohr atom modeli; De Broglie bağıntısı; klasik dalga denklemi; Schrödinger denklemi; dalga fonksiyonu
    3 Kuantum mekaniği prensipleri : kuantum mekaniği postulatları; operatörler; öz değer ve Schrödinger denklemi; öz değer spektrumu ve dejenerasyon
    4 Kuantum mekaniği prensiplerinin basit sistemlere uygulanması : kurallar; serbest tanecik; tek boyutlu kutudaki bir tanecik; Heisenberg belirsizlik prensibi; üç boyutlu bir kutudaki tanecik; iki cisim problemleri; rijid rotor.
    5 Atomun yapısı : hidrojen atomu; kuantum sayıları
    6 Orbital şekilleri; spin kuantum sayıları; çok elektronlu atomlar
    7 Molekül yapısı : Born-Oppenheimer yaklaşımı; moleküllerin Schrödinger eşitlikleri; atomik orbitallerin lineer kombinasyonu; Hückel yaklaşımları; H2+?nun molekül orbitalleri
    8 Ara sınav
    9 Kovalent bağ ve çeşitleri; yaklaşımı; moleküler orbital hesaplarının kullanım alanları
    10 Orbital simetrisi ve reaksiyonlara uygulanması : simetri elemanları ve simetri işlemleri; orbital simetrisi
    11 Woodward-Hoffmann yaklaşımı
    12 Spektroskopi prensipleri:Nükleer hareketler; harmonik osilatör; tünel etkisi; moleküler titreşim ve dönme hareketleri
    13 Dönme spektrumları; titreşim-dönme spektrumları; elektronik spektrumlar
    14 Uygulama
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster