Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Kuantum kimyasına giriş : maddenin yapısı; elektromagnetik radyasyon; siyah cisim radyasyonu; fotoelektrik olay
|
|
2
|
Atomik spektrumlar; hidrojen atomunun spektrumu; Bohr atom modeli; De Broglie bağıntısı; klasik dalga denklemi; Schrödinger denklemi; dalga fonksiyonu
|
|
3
|
Kuantum mekaniği prensipleri : kuantum mekaniği postulatları; operatörler; öz değer ve Schrödinger denklemi; öz değer spektrumu ve dejenerasyon
|
|
4
|
Kuantum mekaniği prensiplerinin basit sistemlere uygulanması : kurallar; serbest tanecik; tek boyutlu kutudaki bir tanecik; Heisenberg belirsizlik prensibi; üç boyutlu bir kutudaki tanecik; iki cisim problemleri; rijid rotor.
|
|
5
|
Atomun yapısı : hidrojen atomu; kuantum sayıları
|
|
6
|
Orbital şekilleri; spin kuantum sayıları; çok elektronlu atomlar
|
|
7
|
Molekül yapısı : Born-Oppenheimer yaklaşımı; moleküllerin Schrödinger eşitlikleri; atomik orbitallerin lineer kombinasyonu; Hückel yaklaşımları; H2+?nun molekül orbitalleri
|
|
8
|
Ara sınav
|
|
9
|
Kovalent bağ ve çeşitleri; yaklaşımı; moleküler orbital hesaplarının kullanım alanları
|
|
10
|
Orbital simetrisi ve reaksiyonlara uygulanması : simetri elemanları ve simetri işlemleri; orbital simetrisi
|
|
11
|
Woodward-Hoffmann yaklaşımı
|
|
12
|
Spektroskopi prensipleri:Nükleer hareketler; harmonik osilatör; tünel etkisi; moleküler titreşim ve dönme hareketleri
|
|
13
|
Dönme spektrumları; titreşim-dönme spektrumları; elektronik spektrumlar
|
|
14
|
Uygulama
|
|