Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
|
|
2
|
Biyokimyanın tanımı ve biyokimya bilgisinin sağlık alanındaki önemi
|
|
3
|
Proteinlerin yapıları, sınıflandırılması ve fonksiyonları
|
|
4
|
Karbonhidratların yapıları, sınıflandırılmaları ve fonksiyonları
|
|
5
|
Lipitlerin yapıları, sınıflandırılması ve fonksiyonları
|
|
6
|
Enzimlerin yapıları, özellikleri ve sınıflandırılması
|
|
7
|
Nükleotidlerin yapısı ve metabolizması
|
|
8
|
Vitaminlerin sınıflandırılması ve fonksiyonları
|
|
9
|
Hormonların yapıları, sınıflandırılmaları ve fonksiyonları
|
|
10
|
Besinlerin sindirim ve emilim biyokimyası
|
|
11
|
İdrar ve beyin omurilik sıvısı (BOS) biyokimyası
|
|
12
|
Enzimlerin klinik biyokimyası
|
|
13
|
Karaciğer ve böbrek fonksiyon testlerinin klinik biyokimyası
|
|
14
|
Numune alma yöntemleri
|
|