ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Analitik Kimya ve Enstrümantal Analiz KİM271 GÜZ 4+0 Üniversite BD 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kimya alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen bilimsel yaklaşımı ön plana alacak şekilde ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
    2-Kimya Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır.
    3-Günün koşullarına bağlı olarak bu bilgileri yeniler.
    4-Kimya Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlar ve değerlendirir, güncel teknolojik gelişmelere paralel sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirir.
    5-Kimya Alanıyla ilgili olay ve olguları kavramsallaştırma becerisine sahip olur; bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler.
    6-Problemlerin incelenmesi için deney tasarlayıp gerçekleştirir, veri toplar, sonuçları analiz eder ve yorumlar.
    7-Kimya alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
    8-Kimya alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Ü. R. Esra DEMİRDÖĞEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Doktor Öğretim Üyesi Melike Bilgi Kamaç
    Kaynaklar 1) Kılıç, E.; Yılmaz, H. (Çeviri editörleri), (Skoog, D.A.; West, D.M.; Holler, F.J.; Crouch, S.R.), Analitik Kimya Temel İlkeler 1. Cilt, Bilim Yayıncılık, 8. Baskı, Ankara, 2007. 2) Gündüz, T., Kantitatif Analiz Ders Kitabı, Gazi Kitabevi, 7. Baskı, Ankara, 2003. 3) Kılıç, E.; Köseoğlu, F.; Yılmaz, H. (Çeviri editörleri), Enstrumantal Analiz İlkeleri, (Skoog, D.A.; West, D.M.; Holler, F.J.; Crouch, S.R.), Bilim yayıncılık, Ankara, 2000. 4) Yıldız, A.; Genç, Ö.; Bektaş, S., Enstrümantal Analiz Yöntemleri, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara, 1999.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Nitel ve nicel kimyasal analizlerin güvenilir bir şekilde yapılabilmesi için gerekli temel bilgi ve kavramların öğrenilmesi ve kimyasal analizlerde kullanılan enstrümental tekniklerin teorisi, kullanılan cihazların çalışma prensipleri ve kullanımda karşılaşılan olası aksaklıkların düzeltilmesine yönelik bilgi edinilmesi.
    Dersin İçeriği 1. Hafta Analitik metotların sınıflandırılması ve aletli metotlar. Aletli analiz laboratuvarının hazırlanması. 2. Hafta Elektromagnetik ışıma , ışımanın teorisi ve özellikleri. DENEY 1: UV- Görünür Bölge spektroskopisi İle analiz 3. Hafta Optik spektroskopi cihazları, moleküler UV ve Görünür Bölge spektroskopisi, teorisi. DENEY 2: Türbidimetrik Analiz 4. Hafta Moleküler UV ve Görünür Bölge spektroskopisi, absorpsiyon spektroskopisinde kullanılan terimler, absorpsiyon ölçümleri ile kantitatif analiz. DENEY 3: 5. Hafta Moleküler floresans , fosforesans ve kemilüminesans, teorisi ve cihazları. DENEY4: Atomik emisyon spektroskopisi ile analiz. 6. Hafta Alevli ve elektrotermal atomik spektroskopi metotları, atomik spektrum kaynakları ve tipleri. DENEY 5: NMR spektroskopisi ile analiz. 7. Hafta Atomik absorpsiyon ve emisyon spektroskopisi. DENEY 6: IR spektroskopisi ile analiz. 8. Hafta I.Ara Sınav. DENEY 7: İletkenlik ölçümü ile nötralleşme titrasyonları. 9. Hafta Infrared absorpsiyon spektroskopisi, teorisi, kalitatif ve kantitatif uygulamaları. DENEY 8: Potansiyometrik nötralleşme titrasyonları. 10. Hafta X-Işınları spektroskopisi, temel prensipleri, x-ışınları floresansı, absorpsiyonu ve kırınımı metotları. DENEY 9: Polarografik analiz. 11. Hafta Elektron ışınları ile yüzey analiz. Elektron spektroskopi, taramalı elektron mikroskop. 12. Hafta Kütle spektrometresi, iyon kaynaklı moleküler spektrumlar. Termal analizler, TG, DTA, DSC metotları. LAB : Telafi deneyler 13. Hafta Elektroanalitik kimya, teorisi, potansiyometrik ve voltametrik metotlar. LAB : Telafi deneyler 14. Hafta Kromatografik ayırmalar, genel tanımlar, türlerin migrasyonu. II. Ara Sınav.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster