ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Kuantum Mekaniğinin Ortaya Çıkmasına Neden Olan Deneysel ve Teorik Çalışmaların Tarihsel Gelişimi. Bohr Atom Yaklaşımı, Fotoelektrik, De Broglie Hipotezi, Belirsizlik İlkesi, Olasılık Dalga Fonksiyonları
    2 Kuantum Mekaniğinin Postulatları, Operatörler, Özfoksiyon ve Özdeğerler
    3 Kuantum Mekaniğinde Ölçme, Durum Fonksiyonları ve Durum Fonksiyonlarının Zaman İçinde Gelişimi
    4 Fonksiyonel Uzaylar ve Hermityen Operatörler: Normalizasyon, Dirak Notasyonu, Hilbert Uzayı, Hermitsel Operatörler ve Özellikleri
    5 Süperpozisyon Prensibi; Dirak Fonksiyonu ve Bazı Özel İntegraller; Feynman İntegral Formülasyonu
    6 Komütasyon Teoremi ve Gözlenebilirler Arasındaki Komütasyon İlişkisi
    7 Durum Fonksiyonlarının Zamanla Gelişimi, Beklenen Değerin Zamanla gelişimi
    8 Korunum Prensibi: Paritenin, Enerjinin, Açısal ve Lineer Momentumun Korunumu
    9 Tek Boyutlu Schrödinger Eşitliği: Sınırlı ve Sınırsız olmayan Sistemler.
    10 Harmonik Osilatör ve Harmonik Osilatör Potansiyelli Sistemlerin Çözümü
    11 Tek Boyutlu Bariyer Problemi, Tünelleme, Potansiyel Bariyerinde Saçılma, WKB Yaklaşımı, Momentum Uzayı
    12 Sonlu Potansiyel Kuyu; Periyodik Örgü; Enerji Bandları; Bazı İkinci dereceden Serbestliğe Sahip Basit Problemler
    13 Merkezi Potansiyeller: Kartezyen Koordinatlarda ve Küresel Koordinatlarda Serbest Parcacık; Rijit Rotor; Açısal Momentum ve Açısal Momentum Operatörleri
    14 Merkezi Potansiyeller: Kartezyen Koordinatlarda ve Küresel Koordinatlarda Serbest Parcacık; Rijit Rotor; Açısal Momentum ve Açısal Momentum Operatörleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster