Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof. Dr. Halit ALTUNTAŞ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Fizik bölümü Araştırma Görevlileri
|
Kaynaklar
|
K1 L. I. Schiff, Quantum Mechanics, 1949, McGraw-Hill
K2 K. T. Hecht, Quantum Mechanics, 2000, Springer.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1 J. L. Basdevant and J. Dalibard, Quantum Mechanics, 2002, Springer-Verlag.
YK2 J. J. Sakurai, Modern Quantum Mechanics, 1994, Addison-Wesley.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin ileri düzey kuantum mekaniği bilgisine ve yorumlama kabiliyetine sahip olmasını sağlamak.
|
Dersin İçeriği
|
Komütasyon bağıntıları, Özdeğer ve Özfonksiyon; Spin açısal momentum ve matris gösterimi, Spinli parçacıkların manyetik alandaki hareketi; Toplam açısal momentum, Açısal momentum çiftlenimi; Durağan problemler için yaklaşım metotları, Dejenere olmayan durumda Pertürbasyon teorisi; Dejenere durum için Pertürbasyon teorisi; Hidrojende birinci mertebe Stark etkisi, Perturbe enerji düzeyleri; Hidrojende birinci mertebe Stark etkisi, Perturbe enerji düzeyleri; Born yaklaşımı, Green fonksiyonu, Saçılma tesir kesiti; Kısmi dalgaların pertürbasyon uygulaması, Faz kaymaları, Kare-kuyu potansiyelden saçılma; Born yaklaşımının geçerliliği, Ekranlanmış Coulomb alanından saçılma; Varyasyon metodu, Enerjinin beklenen değeri, Uyarılmış durumlara uygulama; Helyum`un taban durumu, Elektron etkileşim enerjisi; Van der Waals etkileşimi, Perturbasyon hesabı, Varyasyon hesabı; Van der Waals etkileşimi, Perturbasyon hesabı, Varyasyon hesabı
|