ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Nanofizik ve Nanoteknoloji FİZ407 GÜZ 2+0 Fakülte S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Nanoyapılı malzemeler için uygun karakterizasyon tekniklerini belirler.
    2-Basit kuantum mekaniksel problemleri çözer.
    3-Nanoölçekli basit modeller geliştirir, fiziksel sistemleri yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Halit ALTUNTAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Fizik Bölümü Araştırma Görevlileri
    Kaynaklar [1] Introduction to Nanotechnology, by Frank J. Ovens
    Yardımcı Kitap [1] Electronic Properties of Materials, Rolf E Hummel Springer 2011
    Dersin Amacı Öğrencilere multidisipliner bir alan olan nanoteknolojiyi geniş ve kapsamlı bir şekilde anlatmak amaçlanmaktadır. Ders boyunca, öğrenciler fiziksel olayları ve teorik kavramları anlayarak nanometre ölçeğinde yapıları gözlemleyerek, imal ve işlenmesi için de deneysel teknikleri öğreneceklerdir. Dersin bir başka amacı da öğrencileri mikro elektronik de kullanılan yukarıdan aşağıya yaklaşım ve kimya/biokimya da kullanılan aşağıdan yukarıya yaklaşımlarıyla tanıştırmaktır. Böylelikle yeni ve disiplinlerarası teknolojiler yaratan yeni gelişmeler öğrencilere aktarılacaktır. Nanodünyadaki son yapılan bilimsel ve teknolojik çalışmalar ile nanobilim ve nanoteknolojinin endüstriyel uygulamaları öğrencilere tanıtılacaktır.
    Dersin İçeriği Büyükten Küçüğe Mikro ve Nanoteknoloji , Büyükten Küçüğe Mikro ve Nanoteknoloji , Kuantum Fiziğine Giriş,Kuantum Fiziğine Giriş, Metaller ve İletken Elektronlar, Metaller ve İletken Elektronlar, Atomik Orbitaller ve Karbon Nanotüpler, Atomik Orbitaller ve Karbon Nanotüpler, Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM), Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM), Nanoyapılardaki Taşınım, Nanoyapılardaki Taşınım, Taramalı Tünelleme Mikroskobu (STM), Taramalı Tünelleme Mikroskobu (STM)
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster