Kaynaklar
|
1. Prof. Dr. Turan SAĞLAMTİMUR, Prof. Dr. Veyis TANSI, Prof. Dr. Harun BAYTEKİN. Yem Bitkileri Yetiştirme. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı, No: C-74. 3. Baskı, Adana, 1998, 238 s.
2. Prof. Dr. Esvet AÇIKGÖZ, Yembitkileri. 3. Baskı, Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yayın No. 182. Vip A.Ş. Yayın No:58, Bursa, 584 s.
3. Prof. Dr. Rıza AVCIOĞLU, Prof. Dr. Rüştü HATİPOĞLU, Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ. (Editörler). Yembitkileri (Genel Bölüm), Baklagil Yem Bitkileri, Buğdaygil ve Diğer Familyalardan Yem Bitkileri. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, İzmir, Cilt I, II, III, 843 s.
|
Dersin İçeriği
|
Organik tarım hakkında genel bilgi. Organik tarımın geçmişten günümüze tarihi hakkında bilgi verilmesi. Organik tarım prensipleri. Organik tarımda ekim nöbeti. Organik tarımda yeşil gübreleme ve örtü bitkileri. Organik tarımda biyolojik zararlı kontrolü. Organik tarımda malç yapma, yakma, bariyerler ve kayıt tutma. Yem bitkilerinin tanımı, önemi ve sınıflandırılması. Yem bitkileri ekiminde tohum yatağı hazırlığı ve ekim yöntemleri. Yem bitkileri ekim alanı ve hayvan varlığının mevcut durumu, yem bitkilerinde mineral madde kompozisyonu ve tohum(luk) üretimi.
Yem bitkileri yetiştiriciliğinde fizyolojik kavramlar, organik tarım mevzuat uygulamaları hakkında bilgilendirme. Baklagil yem bitkileri. Buğdaygil yem bitkileri.
|