ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Organik Tarımın Genel İlkeleri ORG101 GÜZ 3+0 Fakülte Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-1. Organik tarımın temel prensiplerini öğrenme, çevre ile dost üretim sistemlerini benimseme
    2-2. Organik işletmeleri temel ilkelere uygun olarak planlayabilme
    3-3. Organik tarım işletmesinde sürdürülebilir sistem kurma,
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler20199
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3012020
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5013232
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   145
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,83 ---- (5)
    Dersin AKTS Kredisi   5
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Organik tarımın tanımı, amacı ve kapsamı, önemi
    2 Organik tarımın temel ilkeleri, avantajlı ve dezavantajlı yönleri
    3 Organik tarımın Dünyadaki ve Ülkemizdeki durumu ve geleceği
    4 Organik tarım metotları
    5 Organik tarım metotları
    6 Organik tarımda çeşit ve tohumluk,
    7 Organik tarımda ekim nöbeti
    8 Organik tarımda kültürel işlemler ve uygulamaları, Ara sınav
    9 Organik tarımda kültürel işlemler ve uygulamaları
    10 Organik tarımda bitki koruma yöntemleri
    11 Organik tarımda verim ve kalite
    12 Organik tarımda sertifikasyon
    13 Organik tarımda ambalajlama, depolama, etiketleme ve piyasaya arz
    14 Yasal uygulamalar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Ali ECE
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Aksoy, U., 1999. Ekolojik Tarımdaki Gelişmeler, Ekolojik Tarım Organizasyon Derneği, s. 30-35, İzmir. Kırımhan, S., Organik Tarım Sistemleri ve Çevre
    Yardımcı Kitap Er, C, 2002. Organik Tarım Bir Lüks müdür, Türk Tarım, Tarım Ve Köy İşleri Bakanlığı, Sayı: 145, S. 16-20, Ankara
    Dersin Amacı Organik tarımın temel ilkelerinin benimsenmesi, ekolojik, ekonomik ve kültürel açıdan değerlendirebilmesi, organik tarım işletmesinin planlanması, tarımın çevreye olumsuz etkilerini en aza indirecek biçimde sürdürülebilirliğini sağlaması, geçerli yasal düzenlemelerde izin verilen yöntem ve girdiler ile tüm koşulların organik tarım kurallarına uygun olarak düzenlenmesi bilgi ve becerilerinin kazanılmasıdır.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular 4
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. 4
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur. 1
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 4
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar. 1
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır. 4
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular. 1
    8 Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 4
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır. 1
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. 1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster