ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Organik Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması ORG108 BAHAR 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Organik ürünlerin hasat öncesi ve hasat sonrası yapısal ve fizyolojik değişimlerini değerlendirir.
    2-Organik ürünlerinde türe özgü hasat kriterleri ve hasat şekillerini analiz eder.
    3-Organik ürünlerde uygun depolama koşullarını tanımlar.
    4-Ürünlerin depolanması sırasında meydana gelen bozulmaları tanımlar ve alınması gereken önlemleri uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Şebnem KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Karaçalı, İ. (2016). Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazarlanması, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 494
    Yardımcı Kitap Y1: Ağaoğlu, Y.S., Çelik, H., Çelik, M., Fidan, Y., Gülşen, Y., Günay, A., Halloran, N., Köksal, İ., Yanmaz, R. (2019). Genel Bahçe Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 4.
    Dersin Amacı Organik ürünlerin hasat öncesi ve hasat sonrası genel fizyolojik olayların ve yapısal özelliklerin incelenmesi, bahçe ürünlerinin depolanması ve depolama süresince meydana gelen değişimler ve depolama sistemlerinin tanıtılması amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Organik ürünlerin hasat öncesi ve sonrası fizyolojik gelişimleri; organik ürünlerin işlenmesi ambalajlanması, depolanması prensipleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster