Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Organik ürünlerin muhafazasının amacı ve önemi
|
K1, D1
|
2
|
Organik tarımsal ürünlerde fizyolojik gelişmeler
|
K1, Y1
|
3
|
Hasat öncesi durumda gelişmeyi etkileyen faktörler
|
K1, D1
|
4
|
Solunum, solunum oranı, solunum hızı ve solunum hızını etkileyen faktörler
|
K1, Y1
|
5
|
Organik ürünlerde hasat kriterleri ve hasat teknikleri
|
K1
|
6
|
Hasat zamanının saptanması, örnek alma, hasat ölçütlerinde temel değerlerin belirlenmesi, hasat şekilleri ve yöntemleri
|
K1
|
7
|
Organik ürünlerde hasattan sonra görülen kayıplar ve önleme yolları
|
K1
|
8
|
Depolamanın amacı, depo özellikleri ve depolama sırasında gerekli ortam koşulları
|
K1
|
9
|
Organik ürünlerin işlenmesi, ambalajlanması, etiketlenmesi, depolanması
|
K1
|
10
|
Paketleme evi ve paketleme evi işlemleri
|
K1
|
11
|
Taşıma ve pazara ulaştırma
|
K1
|
12
|
Organik ürünlerde derim öncesi ve sonrası uygulamalar
|
K1
|
13
|
Organik tarımda pazarlama sistemleri, üretici ve tüketici istekleri
|
K1
|
14
|
Organik ürünlerde markalaşma ve etkileri
|
K1, D1
|