ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Meyve Yetiştiriciliği ORG211 GÜZ 2+1 Fakülte S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Meyveciliğin önemi ve ülke ekonomisi açısından yerini tanır.
    2-Meyveciliğin ekolojik istekleri ile çoğaltma ve yetiştirme tekniklerini uygular.
    3-Meyve bahçesini düzenler.
    4-Yıllık bakım, hastalıklarla mücadele, hasat ve pazarlama konularını uygular.
    5-Önemli meyve çeşitlerini tanımlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler1011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012020
    Diğer (Uygulama Değerlendirmesi)) 1014114
    Toplam İş Yükü(Saat)   143
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,77 ---- (5)
    Dersin AKTS Kredisi   5
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Türkiye ve dünyada meyveciliğin yeri, beslenmedeki önemi K1
    2 Meyve gruplarının genel sınıflaması K1
    3 Meyveciliğin ekolojik istekleri K1
    4 Meyve ağaçlarında çiçek tomurcuğu oluşumu K2
    5 Meyvenin oluşumu K2
    6 Meyvecilikte çoğaltma teknikleri-I K1, K2
    7 Meyvecilikte çoğaltma teknikleri-II K1, K2
    8 Meyve bahçesinin kurulması ve yıllık bakım işlemleri-I K1, Y1
    9 Meyve bahçesinin kurulması ve yıllık bakım işlemleri-II K1, Y1
    10 Meyve ağaçlarının beslenmesi K1
    11 Meyve ağaçlarının budanması K1
    12 Büyümeyi düzenleyici maddeler, özellikleri ve meyvecilikte kullanımı K1
    13 Meyve ağaçlarında derim ve muhafaza K1, Y1
    14 Önemli meyve çeşitleri K1
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Şebnem KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Gerçekçioğlu, R., Bilginer, Ş., Soylu, A. (2009). Genel Meyvecilik. Nobel yayınları, No: 1280. K2. Kaşka, N., Kargı, S. (2007). Meyve Ağaçları Fizyolojisi Büyüme ve Gelişme, Nobel Kitapevi
    Yardımcı Kitap Y1. Ağaoğlu, Y.S., Çelik, H., Çelik, M., Fidan, Y., Gülşen, Y., Günay, A., Halloran, N., Köksal, İ., Yanmaz, R. (2019). Genel Bahçe Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 4
    Dersin Amacı Dünyada ve Türkiyede yetiştirilen meyve tür ve çeşitleri, üretim miktarları, yetişme alanları ve yetiştiricilik sorunlarını anlatmak, derim sonrası ile muhafazasını ve etkili faktörleri sunmak, meyvecilikteki ilke ve kavramları öğretmek.
    Dersin İçeriği Dünyada ve Türkiyede yetiştirilen meyve tür ve çeşitleri, üretim miktarları, yetişme alanları ve yetiştiricilik sorunları, meyvecilikteki ilke ve kavramlar, bahçe kurma, derim sonrası işlemler.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular. -
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. 4
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 3
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar. -
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular. 3
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür. -
    8 Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. -
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır. 3
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster