ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Meyve Yetiştiriciliği ORG211 GÜZ 2+1 Fakülte S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Meyveciliğin ekolojik istekleri ile çoğaltma ve yetiştirme tekniklerinin öğrenilmesi
    2-Meyveciliğin ekolojik istekleri ile çoğaltma ve yetiştirme tekniklerinin öğrenilmesi
    3-Meyve bahçesi kurma konularında deneyim sağlanması
    4-Yıllık bakım, hastalıklarla mücadele, hasat ve pazarlama konularında bilgi edinilmesi
    5-Önemli meyve çeşitleri hakkında bilgi edinilmesi
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4013535
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014545
    Diğer 1012020
    Toplam İş Yükü(Saat)   156
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,2 ---- (5)
    Dersin AKTS Kredisi   5
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Türkiye ve dünyada meyveciliğin yeri, beslenmedeki önemi
    2 Meyveciliği ekolojik istekleri
    3 Meyveciliğin ekolojik istekleri
    4 Meyve ağaçlarında çiçek tomurcuğu oluşumu
    5 Meyvenin oluşumu
    6 Meyvecilikte çoğaltma teknikleri
    7 Meyvecilikte çoğaltma teknikleri
    8 Meyve bahçesinin kurulması ve yıllık bakım işlemleri
    9 Ara Sınav
    10 Meyve ağaçlarının beslenmesi
    11 Meyve ağaçlarının budanması
    12 Büyümeyi düzenleyici maddeler, özellikleri ve meyvecilikte kullanımı
    13 Meyve ağaçlarında derim ve muhafaza
    14 Önemli meyve çeşitleri
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yard.Doç.Dr. Şebnem KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Gerçekcioğlu, R. ve ark., 2010. Genel Meyvecilik Kitabı
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Meyveciliğin sistematiği, ülke ekonomisindeki yeri ve önemi ile yetiştirme teknikleri açısından deneyim kazandırma
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular 4
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. 5
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur. 1
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 5
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar. 4
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır. 4
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular. 4
    8 Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 4
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır. 1
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. 1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster