Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Türkiye ve dünyada meyveciliğin yeri, beslenmedeki önemi
|
|
2
|
Meyveciliği ekolojik istekleri
|
|
3
|
Meyveciliğin ekolojik istekleri
|
|
4
|
Meyve ağaçlarında çiçek tomurcuğu oluşumu
|
|
5
|
Meyvenin oluşumu
|
|
6
|
Meyvecilikte çoğaltma teknikleri
|
|
7
|
Meyvecilikte çoğaltma teknikleri
|
|
8
|
Meyve bahçesinin kurulması ve yıllık bakım işlemleri
|
|
9
|
Ara Sınav
|
|
10
|
Meyve ağaçlarının beslenmesi
|
|
11
|
Meyve ağaçlarının budanması
|
|
12
|
Büyümeyi düzenleyici maddeler, özellikleri ve meyvecilikte kullanımı
|
|
13
|
Meyve ağaçlarında derim ve muhafaza
|
|
14
|
Önemli meyve çeşitleri
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular
|
4
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
5
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur.
|
1
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
5
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar.
|
4
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır.
|
4
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular.
|
4
|
8
|
Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
4
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır.
|
1
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
1
|