Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Asmanın kökeni, bağcılığın tarihçesi, üzümlerin sınıflandırılması, üzümlerin besin değeri
|
|
2
|
Asmanın morfolojik yapısını oluşturan organlarından kök sistemi ile toprak üstü organlarından
|
|
3
|
Asmanın morfolojik yapısını oluşturan organlarından yaz sürgünü ve üzerindeki boğumları, çiçek ve meyve salkımları, tane ve tohumların tanıtılması
|
|
4
|
Asmanın ekolojik istekleri: Sıcaklık ve yağış istekleri
|
|
5
|
Asmanın ekolojik istekleri: Yer, yöney ve toprak istekleri
|
|
6
|
Asmaların çoğaltılması: Tohumla çoğaltma, aşısız ve aşılı (açık köklü ve kaplı) fidan üretimi
|
|
7
|
Asmaların çoğaltılması: Bağda aşılama, doku kültürü ile çoğaltma
|
|
8
|
Bağ tesisi: Planlama, yer seçimi, çeşit seçimi, anaç seçimi, dikim planı
|
|
9
|
Ara Sınav
|
|
10
|
Bağ tesisi: Bağ yerinin hazırlanması, dikim öncesi hazırlıklar, dikim, dikim sonrası bakım işlemleri
|
|
11
|
Bağlarda kullanılan önemli terbiye şekilleri ve destek sistemlerinin tanıtılması, şekil budamaları
|
|
12
|
Bağlarda ürün ve gençleştirme budamaları, yaz budamaları
|
|
13
|
Bağlarda toprak işleme, sulama, gübreleme, bitki koruma, hasat ve depolama
|
|
14
|
Örtü altı bağcılığı, organik bağcılık ile Tarım bölgeleri itibariyle Türkiye Bağcılığı
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular
|
4
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
5
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
4
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar.
|
-
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır.
|
5
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular.
|
3
|
8
|
Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
4
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır.
|
-
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|