ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yemeklik Tane Baklagiller ORG217 GÜZ 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemini tanımlar.
    2-İnsan beslenmesinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemini özetler. .
    3-Biyolojik azot fiksasyonu ve bunun tarımsal üretimde yerini tartışır.
    4-Türkiye`de yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen cinsleri, tarımsal üretimdeki yerlerini ve yetiştiriciliklerini yorumlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler3011515
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   106
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,53 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Yemeklik tane baklagillerin önemi K1 - BÖLÜM 1, K2 BÖLÜM 3.1
    2 Yemeklik tane baklagillerin azot bağlama ve bakteri aşılamadaki önemi K1 - BÖLÜM 2, K1 - BÖLÜM 3,
    3 Yemeklik tane baklagillerin ekim nöbetindeki yeri ve önemi K1 - BÖLÜM 1, K2 BÖLÜM 3.2
    4 Yemeklik tane baklagillerin sınıflandırılması K1 - BÖLÜM 4
    5 Yemeklik tane baklagillerin kullanım alanları K1 - BÖLÜM 5
    6 Yemeklik tane baklagillerin bitkisel özellikleri K1 - BÖLÜM 6
    7 Yemeklik tane baklagillerin adaptasyonu K1 - BÖLÜM 9
    8 Yemeklik tane baklagillerin pişme ve depolanması K1 - BÖLÜM 7, K1 - BÖLÜM 8
    9 Nohut yetiştiriciliği K1 - BÖLÜM (NOHUT), K2 BÖLÜM 3.4
    10 Bakla yetiştiriciliği K1 - BÖLÜM (BAKLA), K2 BÖLÜM 3.7
    11 Fasulye yetiştiriciliği K1 - BÖLÜM (FASULYE), K2 BÖLÜM 3.6
    12 Mercimek yetiştiriciliği K1 - BÖLÜM (MERCİMEK), K2 BÖLÜM 3.5
    13 Bezelye yetiştiriciliği K1 - BÖLÜM (BEZELYE), K2 BÖLÜM 3.8
    14 Börülce yetiştiriciliği K1 - BÖLÜM (BÖRÜLCE), K2 BÖLÜM 3.9
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Akdağ, C. (1996). Yemeklik tane baklagiller. Gazi Osmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları, Tokat. K2. Geçit, H.H., Çiftçi, C.Y., Emeklier, H.Y., İkincikarakaya, S., Adak, M.S., Kolsarıcı, Ö., Ekiz, H., Altınok, S., Sancak, C., Sevimay, C.S. ve Kendir, H. (2011). Tarla bitkileri. Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemi ile ülkemizde yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen bitkilerin adaptasyon ve yetiştiricilikleri hakkında temel bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Yemeklik tane baklagiller sınıfına giren bitkiler.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular. -
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. -
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. -
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar. -
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular. 2
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür. -
    8 Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 3
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır. 2
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster