ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yemeklik Tane Baklagiller ORG217 GÜZ 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olur.
    2-İnsan beslenmesinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemi hakkında bilgiler kazanır.
    3-Biyolojik azot fiksasyonu ve bunun tarımsal üretimde yeri hakkında temel bilgiler alır.
    4-Türkiye`de yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen cinslerin tanıtılması, tarımsal üretimdeki yerleri ve yetiştiricilikleri hakkında genel bilgiler edinir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler1011515
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 1011010
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2011818
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012020
    Diğer 1010110
    Toplam İş Yükü(Saat)   129
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,3 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Yemeklik tane baklagillerin ekonomik durumu
    2 Yemeklik tane baklagillerin , ekim nöbeti, insan ve hayvan beslenmesindeki yeri
    3 Yemeklik tane baklagil bitkilerinin sistematiği
    4 Yemeklik tane baklagil bitkilerinin genel adaptasyon istekleri
    5 Biyolojik azot fiksasyonu
    6 Bakteri aşılama
    7 Yemeklik tane baklagil bitkilerinin pişme ve depolama özelliklerinin incelenmesi
    8 Arasınav
    9 Nohut bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
    10 Mercimek bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
    11 Bakla bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
    12 Bezelye bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
    13 Fasulye bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
    14 Börülce bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Bekir CENGİL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Yemeklik Tane Baklagiller, Eser, D., Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin, yeri ve önemi ile ülkemizde yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen cinslerin adaptasyon ve yetiştiricilikleri hakkında temel bilgilerin verilmesidir.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular -
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. -
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 3
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar. -
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır. 3
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular. -
    8 Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 4
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır. -
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster