Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Yemeklik tane baklagillerin ekonomik durumu
|
|
2
|
Yemeklik tane baklagillerin , ekim nöbeti, insan ve hayvan beslenmesindeki yeri
|
|
3
|
Yemeklik tane baklagil bitkilerinin sistematiği
|
|
4
|
Yemeklik tane baklagil bitkilerinin genel adaptasyon istekleri
|
|
5
|
Biyolojik azot fiksasyonu
|
|
6
|
Bakteri aşılama
|
|
7
|
Yemeklik tane baklagil bitkilerinin pişme ve depolama özelliklerinin incelenmesi
|
|
8
|
Arasınav
|
|
9
|
Nohut bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
|
|
10
|
Mercimek bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
|
|
11
|
Bakla bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
|
|
12
|
Bezelye bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
|
|
13
|
Fasulye bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
|
|
14
|
Börülce bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular
|
-
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
-
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
3
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar.
|
-
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır.
|
3
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular.
|
-
|
8
|
Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
4
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır.
|
-
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|