ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yemeklik Tane Baklagiller ORG217 GÜZ 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemini tanımlar.
    2-İnsan beslenmesinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemini özetler. .
    3-Biyolojik azot fiksasyonu ve bunun tarımsal üretimde yerini tartışır.
    4-Türkiye`de yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen cinsleri, tarımsal üretimdeki yerlerini ve yetiştiriciliklerini yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Akdağ, C. (1996). Yemeklik tane baklagiller. Gazi Osmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları, Tokat. K2. Geçit, H.H., Çiftçi, C.Y., Emeklier, H.Y., İkincikarakaya, S., Adak, M.S., Kolsarıcı, Ö., Ekiz, H., Altınok, S., Sancak, C., Sevimay, C.S. ve Kendir, H. (2011). Tarla bitkileri. Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemi ile ülkemizde yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen bitkilerin adaptasyon ve yetiştiricilikleri hakkında temel bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Yemeklik tane baklagiller sınıfına giren bitkiler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster