Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Endüstri bitkilerinin botanik özellikleri ve endüstri bitkileri hakkında genel bilgi
|
K1-K2-K3-K4
|
2
|
Endüstri bitkilerinin Dünyada ve Türkiyedeki ekonomik önemi
|
K1-K2-K3-K4
|
3
|
Endüstri bitkilerinin adaptasyonu, sıcaklık, nem ve toprak istekleri
|
K1-K2-K3-K4
|
4
|
Endüstri bitkilerinin morfolojisi ve fizyolojisi
|
K1-K2-K3-K4
|
5
|
Endüstri bitkilerinin kök ve kardeşlenme, toprak üstü organları
|
K1-K2-K3-K4
|
6
|
Endüstri bitkilerinin çiçek ve çiçeklenme, döllenme ve erme devreleri
|
K1-K2-K3-K4
|
7
|
Endüstri bitkilerinin hasadı
|
K1-K2-K3-K4
|
8
|
Endüstri bitkilerinin standardizasyonu ve kalite faktörleri-I
|
K1-K2-K3-K4
|
9
|
Endüstri bitkilerinin standardizasyonu ve kalite faktörleri-II
|
K1-K2-K3-K4
|
10
|
Endüstri bitkilerinin depolanması ve depolama prensipleri
|
K1-K2-K3-K4
|
11
|
Yağ bitkileri
|
K1-K2-K3-K4
|
12
|
Nişasta ve şeker bitkileri
|
K1-K2-K3-K4
|
13
|
Lif bitkileri
|
K1-K2-K3-K4
|
14
|
Keyf, ilaç ve baharat bitkileri
|
K1-K2-K3-K4
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Celal Er Serkan Uranbey- Nişaşta ve Şeker Bitkileri Ankara Ün. Ziraat Fak Yayınları
K2. arla Tarımı Ankara Ün. Ziraat Fak Yayınları
K3. Nişasta ve Şeker Bitkileri, Prof.Dr. H.Halis ARIOĞLU, Kitap, Çukurova Üniversitesi
K4. Yağ Bitkileri, Prof.Dr.Z.Metin TURAN, Prof.Dr.A.Tanju GÖKSOY, Ders Notları, Uludağ Üniversitesi
|
Yardımcı Kitap
|
YK. Arslan, N.,Gürbüz,B. ve Gümüşçü, A. 2002. Tıbbi Bitkiler İsim Kılavuzu. Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayın No.1530, Yardımcı Ders Kitabı: 483, 180 s., Ankara
|
Dersin Amacı
|
Endüstri bitkilerinin yetiştiriciliği, değerlendirilmesi ve canlı hayatındaki önemi konusunda mesleki bilgi kazandırılması
|
Dersin İçeriği
|
Endüstri bitkileri ve önemi.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
|
-
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
2
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
2
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar.
|
-
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular.
|
-
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür.
|
-
|
8
|
Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
-
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır.
|
3
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|