Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Toprak verimliliği, tanım, kapsam ve toprak verimliliği kanunları
|
K.1, Bölüm 1
|
2
|
Toprak verimliliğini etkileyen faktörler
|
K.1, Bölüm 2
|
3
|
Toprak verimliliğini etkileyen özellikler-I
|
K.1, Bölüm 2
|
4
|
Toprak verimliliğini etkileyen özellikler-II
|
K.1, Bölüm 2, 3
|
5
|
Toprak verimliliğini etkileyen özellikler-III
|
K.1, Bölüm 3
|
6
|
Toprak verimliliğini belirleme yöntemleri
|
K.1, Bölüm 6
|
7
|
Toprak verimliliğini koruma ve sürdürülebilirliğinin sağlanması yolları
|
K.1, Bölüm 5
|
8
|
Genel olarak gübrelemenin tanımı, önemi ve amacı
|
K.1, Bölüm 1
|
9
|
Gübrelemeye etki eden faktörler
|
K.1, Bölüm 7
|
10
|
Gübreleme yöntemleri
|
K.1, Bölüm 6
|
11
|
Gübreleme zamanı, gübre kullanımı ve çevre
|
K.1, Bölüm 6
|
12
|
Gübrelerin sınıflandırılması. Organik gübreler
|
K.1, Bölüm 1, 2
|
13
|
Kimyasal gübreler
|
K.1, Bölüm 3
|
14
|
Gübrelerin kullanımında dikkat edilmesi gereken konular
|
K.1, Bölüm 4
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
|
2
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
-
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
4
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar.
|
2
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular.
|
4
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür.
|
-
|
8
|
Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
-
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır.
|
2
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|