ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Örtüaltı Sebzeciliği ORG222 BAHAR 2+1 S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Örtüaltı sistemleri hakkında bilgi sahibi olunu ve tanır
    2-Örtüaltı yetiştiriciliğindeki uygulamaları öğrenir
    3-Örtüaltı yetiştiriciliğindeki uygulamaları öğrenir
    4-Örtüaltında yetiştiriciliği yapılan önemli sebzelerin yetiştiriciliği hakkında çok önemli bilgiler elde eder ve uygulayabilir
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (110)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler10000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011818
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012828
    Diğer 2014228
    Toplam İş Yükü(Saat)   144
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,8 ---- (5)
    Dersin AKTS Kredisi   5
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 T:Türkiye’de ve Dünya da örtüaltı tarımının genel durumu ve geleceği
    2 T:Örtüaltı sistemleri ve özellikleri
    3 T:Örtüaltı yetiştiriciliğinde iklim düzenlemesi
    4 T:Toprak hazırlığı ve sulama sistemleri
    5 T:Örtüaltı domates yetiştiriciliği
    6 T:Örtüaltı domates yetiştiriciliği
    7 T:Örtüaltı domates yetiştiriciliği
    8 Ara sınav
    9 T:Örtüaltı biber yetiştiriciliği
    10 T:Örtüaltı patlıcan yetiştiriciliği
    11 T:Örtüaltı salata-marul yetiştiriciliği
    12 T:Örtüaltı kavun yetiştiriciliği,
    13 T:Örtüaltı fasulye yetiştiriciliği
    14 T:Örtüaltı kabak yetiştiriciliği; Serada karpuz yetiştiriciliği
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yard.Doç.Dr. Şebnem KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Sevgican, A., 1990. Örtüaltı Sebzeciliği, Ege Üni. Ziraat Fak. İzmir.
    Yardımcı Kitap Aybak, H.Ç., Kaygısız, H., 2004. Domates. Hasad Yayıncılık. - Aybak, H.Ç., Kaygısız, H., 2004. Hıyar. Hasad Yayıncılık. - Aybak, H.Ç., 2002. Salata-Marul Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık. - Aybak, H.Ç., 2002. Biber Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık.
    Dersin Amacı Örtüaltı sistemleri hakkında genel bilgilerin aktarılması ve örtüaltında yaygın olarak yetiştirilen sebzelerin yetiştiriciliğinin nasıl olması gerektiğinin öğretilmesi.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular -
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. -
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. -
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar. -
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır. 4
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular. -
    8 Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 4
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır. 4
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster