Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
T:Türkiye’de ve Dünya da örtüaltı tarımının genel durumu ve geleceği
|
|
2
|
T:Örtüaltı sistemleri ve özellikleri
|
|
3
|
T:Örtüaltı yetiştiriciliğinde iklim düzenlemesi
|
|
4
|
T:Toprak hazırlığı ve sulama sistemleri
|
|
5
|
T:Örtüaltı domates yetiştiriciliği
|
|
6
|
T:Örtüaltı domates yetiştiriciliği
|
|
7
|
T:Örtüaltı domates yetiştiriciliği
|
|
8
|
Ara sınav
|
|
9
|
T:Örtüaltı biber yetiştiriciliği
|
|
10
|
T:Örtüaltı patlıcan yetiştiriciliği
|
|
11
|
T:Örtüaltı salata-marul yetiştiriciliği
|
|
12
|
T:Örtüaltı kavun yetiştiriciliği,
|
|
13
|
T:Örtüaltı fasulye yetiştiriciliği
|
|
14
|
T:Örtüaltı kabak yetiştiriciliği; Serada karpuz yetiştiriciliği
|
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Yard.Doç.Dr. Şebnem KUŞVURAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
Sevgican, A., 1990. Örtüaltı Sebzeciliği, Ege Üni. Ziraat Fak. İzmir.
|
Yardımcı Kitap
|
Aybak, H.Ç., Kaygısız, H., 2004. Domates. Hasad Yayıncılık.
- Aybak, H.Ç., Kaygısız, H., 2004. Hıyar. Hasad Yayıncılık.
- Aybak, H.Ç., 2002. Salata-Marul Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık.
- Aybak, H.Ç., 2002. Biber Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık.
|
Dersin Amacı
|
Örtüaltı sistemleri hakkında genel bilgilerin aktarılması ve örtüaltında yaygın olarak yetiştirilen sebzelerin yetiştiriciliğinin nasıl olması gerektiğinin öğretilmesi.
|
Dersin İçeriği
|
-
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular
|
-
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
-
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
-
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar.
|
-
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır.
|
4
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular.
|
-
|
8
|
Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
4
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır.
|
4
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
3
|